其實加拿大係咪真係咁好?

1001 回覆
30 Like 425 Dislike
又唔係叫你一直係度唔走,揾到自己覺得ok夠洗嘅錢咪走lo
正解
起碼你可以控制到你人工嘅一大部分先吾洗比人tax左4成,仲有係嗰邊有gst你買咩都要比,老實講物價計翻埋同都香港差唔多

你中意嘅咪買d鄉郊地自己起中意有幾大得就大
阿哥我冇話叫你住死一世香港,上面我話退休就去加拿大
咁香港叫咩 一間decent少少夠住既樓都買唔起
thats why hk people choose vancouver
4100-1100-900
still have 2000
fake news
how about canada mortgage policy
時也命也
你問今年移民嗰班 問佢哋有冇後悔喺香港買樓 肯定答你冇
why垃圾
連登啲人吹到做倉都住House
canada downtown 都貴
下年再升20%就買不起了
加拿大係咪真係咁好(2)
https://lih.kg/2951546
計埋借貸力
多倫多, 住Barrie 已經係極限, Barrie都非常貴
傻仔

唔洗的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞