其實加拿大係咪真係咁好?

1001 回覆
30 Like 425 Dislike
似乎係CY 做
又會見到佢個痴線女
我指緊個環境 個種感覺唔係個櫻花
根本屋企大啲好多嘢玩
想出去玩又可以去公園同郊外
近排又可以賞櫻野餐
同香港比養寵物又方便好多

係冇咩夜生活冇宵夜買囉 健康啲
女仔住日本真係差少少
如果要捉哂每一個痴漢 區區起監獄都唔夠住
咩city aim咩level 先
做乜本行?過去安居樂業打份牛工都夠啦⋯
邊會下下呀,計埋windchill先feel到-3/40度,平時零下十幾廿度啫
澳洲邊度
悶到仆街
十年前就話外國乜都貴
但我想講香港一直以黎既通脹唔撚係講笑
依家拉均黎講同外國物價水平差唔多
而未來只會愈黎愈貴
當我認真啲諗下十年前茶餐廳一個set幾錢我就心都寒撚埋早走早著
幫你同外國比你就會發覺香港嗰啲同黨其實濕濕碎

元朗啲鄉黑通常都係啲社團之間互片,如果你唔係特別得罪咗佢哋(例如泊咗架車喺佢哋門口)/721咁樣其實都好少特登搞你,平時通常咪又係收吓陀地、同30,000隻狗吹吓水咁上下
然後交多咗入息稅
得不償失
結婚
但唔係齋結婚就100%得
要證明你哋真係一齊咗一段時間
正常couple應該ok
其實唔會 如果你係專業 搵返啲專業做
有外國exp仲興香 無人叫你去掃地掃一年
我見都幾難

此外,在境內申請的成功率相對於在境外申請要高很多。近年來移民部嚴厲打擊假結婚。加拿大駐香港領事館對擔保配偶移民申請的審查異常嚴格,拒簽率接近50%。而對於加拿大境內申請,由於夫妻雙方居住在一起,往往能提供更多能證明婚姻真實性的文件,並且對配偶生活細節的了解也往往比分居兩地的夫妻要多。即使申請人被要求面試,通過率也會比在境外申請高很多。

https://immidaily.com/blog/2021/09/27/%E5%8A%A0%E6%8B%BF%E5%A4%A7%E7%B5%90%E5%A9%9A%E7%A7%BB%E6%B0%91%E6%94%BB%E7%95%A5%EF%BC%9A%E8%AD%89%E6%98%8E%E9%85%8D%E5%81%B6%E9%97%9C%E4%BF%82%E5%BE%88%E9%87%8D%E8%A6%81%EF%BC%81/
你唔係要諗加拿大好定唔好
係要諗把握與否呢次容易移出香港嘅機會
香港留唔留得
視乎你諗你下半生喺香港過得唔得
唔得的話
加拿大再大雪再西啲你都要過去
加拿大啲有錢人會去美國醫係咪真?
仲有多昆蟲,大氣層穿咗窿呢
當地人好似唔係咁諗
我屋企人有BNO

香港一有問題,我應該可以去到英國。問題係:英國好似麻麻地,我先諗加拿大
澳洲醫療點好法呢?
呢個真
以前喺香港見到隻烏蠅都好大陣仗,死都要拍死佢,自從喺澳洲之後夏天啲烏蠅多到我已經當佢哋係塵咁款,基本上直接無視

大氣層穿窿搞到出街成日都要戴帽戴黑超搽防曬,有時陰天UV都起碼有8, 不過我覺得點都好過英國陰陰沉沉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞