其實加拿大係咪真係咁好?

1001 回覆
30 Like 425 Dislike
條友好似響加拿大撈唔掂返咗香港
以後響FB都見佢好大怨氣
不斷話加拿大幾唔掂
又話自己似二等公民唔知為乜過去
好後悔之類
做人要睇長遠少少
香港未來仲有無前景
可唔可以安居樂業
大家心照啦
呢啲咪就係exact7ly我地唔想而家黎個班發生既事 做錯唔緊要 咪學囉 驚死威唔切沖出黎7真係大忌
唔係有NBA NHL睇咩
香港應該無咁重體育氣氛?
55 我文盲呀
利申:3大 bachelor + master 都文盲,慘!

講真,你自己問心,打咁大段野,又工時短、養車又平、又曬靚風景相,你真係中立地比緊意見?

算啦,我都唔哂時間,你自己心照啦

Bye
香港生活咪又係返工放工 工時仲長
話悶果班應該唔駛做嘅
真 大把野比你玩 但冇frd邊到都冇人陪佢去
咪係!香港人係咁,成日話外國人窮,係鄉下佬,生活好悶....
仲有班人成日話外國搵錢少過香港。咁鬼大口氣, 唔知佢哋搵幾多?
月入十萬最多住5,600呎樓,外國狗屋都大過佢層樓
明明層樓都未供晒,就話自己坐擁千萬身家
賣咗層樓拿住千萬瞓街.... 咁先至係千萬身家
其實應該冇野係香港有 但英澳加冇 我真係數唔到
人哋覺得加拿大好咪講啲好嘢
佢既意見咪就係加拿大好
意見係主觀架啦

況且佢真係唔係賣花嗰個
其他人移唔移對佢冇影響
經濟動力
會唔會因為係加拿大
返工時間短過香港
搞到自由時間多咗
所以覺得悶 ?

溫哥華屋貴呀!
2房2全廁,要成100萬加幣
拎3大同master係到話自己唔係文盲
你離開過香港讀書/做野未
怪唔之啲人話悶 香港日日ot 收工返歸都天黑 仲要覆email準備第日資料 好充實

加拿大3-4點晨咁早收工 返歸冇野做 好悶
奴工: 香港搵錢好啊
你咩料?

利申
中學係英國讀過幾年
係德國做過2年野
如果你嘅生活習慣係個個weekend由朝出街到好夜先返屋企、喺MK或 Cwb 行街食飯先至開心嘅話你咪覺得外國好悶lor

我喺Sydney住咗八年反而覺得呢度仲冇香港咁悶, 加拿大我相信都係咁,根本所有嘢都係睇個人嗜好
你講得岩!
真以前狂叫宵夜外賣,黎到淨係嗌過一次
香港全球宜居城市都係排30-40左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞