[女權勿入]原來女人老左真係唔值錢

1001 回覆
2593 Like 932 Dislike
佢唔明白,一個女人一開始選擇一個男朋友係睇好多外在條件,其實好正常係人都係咁。
但係之後一齊相處一齊拍拖係有感情基礎,唔會因為對方生意失敗或者遇到困境就話要走囉
但係亦都唔代表一開始選擇一個男朋友嘅時候係可以唔睇外在條件囉
估唔到呢啲咁基本嘅嘢都要喺度講。
點解你地班女人成日覺得講呢D說話的男係冇拍過拖
就係拍過先明白現實,愛情冇經濟基礎可以行落去
破產後同佢捱捱5年唔係口輕輕就做到,再愛都會比現實磨蝕

真心唔知你地活係幻想定D男活係幻想
岩呀 呢度駁咀既 反而係d後生既同男人(閹人)

淨係識話樓主毒撚歧視女人 又唔諗下 我講既野 其實錯唔曬

但女人既風險係 你後生果陣真係搵唔到 最大價值既男人

咁老左就唔會咁撚白鴿眼咁bitch

改下個定位 搵到對你好相處到生活到既人

否則一律建議男人 all in 後生女
你都幾好笑
又係你自己話睇唔起搵錢少,破左產唔係搵錢少左咩
按你LOGIC搵錢少等如廢,冇能力,咁你有能力的老公破左產=搵錢少=你話的果堆廢男
聽完你咁講你真係冇乜感情經驗
不過都啱嘅,你只將你所有感情放喺金錢上面,冇其他嘢係吸引到人,咁你冇金錢啲人咪走囉。
正常女人揀男人一開始一定會睇外在條件,但係一齊咗之後有感情基礎就唔會因為人哋冇錢就走,正常嘅男人亦都唔會只有外在條件去吸引人。
感情係會有一個演變,唔係一開始因為乜嘢同你一齊之後都淨係得嗰樣嘢
其實有咩錯

你試下你係女 廿頭 個男人 就有車接送你

有自己地方比你住

係咪屌打 同齡先

咁大十年八載都好少事姐
其實每個人都會有自己要求
自己meet唔到人哋想要嘅條件咪下一個
都冇乜野好怨啦
呢啲好正常嘅事嚟
男人都會底線啦
太核突嘅都唔會揀
都話咗嗰啲女人根本唔care,佢做乜要改?
你有冇諗過嗰啲女人本身都係後生女 所以其實後生女都一樣係咁樣諗㗎咋。
又或者你會覺得後生女諗嘢單純好多,其實嗰班老女人之前咪又係一樣
咁你要去睇吓我其他回復,我都費事喺度打多次。
所以你哋可以搵到香港女人係幸福
因為香港女人大部份自己都有工做
老公真係有咩事唔會話屋企完全零收入
其他國家嘅女人冇收入,老公破產佢哋真係只有離婚
日本女人為例,你俾人炒咗三個月搵唔到工佢即刻同你離婚
你都識講愛情要有經濟基礎
香港地願意工一份婆一份一齊撐起頭家嘅女人大把
得連登啲男人先覺得個個女人都唔使做嘢等男人養

係,呢個社會同新聞媒體網上面都鍾意吹捧一啲極端例子
講到好似女人都係雞,男人都係毒撚
唔該睇返現實生活中大把普通男女都正常結婚互相扶持終老

與其成日喺網上面睇埋啲極端例子同班仇女毒男一齊圍爐
不如多啲接觸生活中有正常另一半嘅男士,請教下點樣同正常女士交往,擴大自己社交圈子仲好
如果你要去用物質去吸引人,只可以話一定有人比你更加有錢,嗰啲重到條女好似公主咁車出車入,之後都係比另外一個有錢佬搶咗佢咪就係咁囉。
屌 真心有咁多女 咁好咩 我識d女 老公未破產 只係買唔起樓 都搞到離婚

貧賤夫妻百事哀

如果想生仔仲大獲 錢仲唔夠駛
咁你要諗吓點解遇唔到呢類好女仔啦
物以類聚人以群分
我就係要幫港男振夫剛

增值自己 有能力選擇果陣 就先揀後生女先
明知女權會激烈討論嘅嘢
叫人唔好入然後喺度圍爐有意思麼
正如我都唔明白點解有啲男人或者女人成日遇到嘅都係賤男賤女
咪係囉你都覺得要自己upgrade增值自己先至有後生女揀,咁你就唔好怪責啲女人啦要揀啲勁嘅男人啦
即係你都認同女人鍾意選擇強者姐,如果啲老女人唔夠爭選擇唔到但係佢哋仍然心存希望,其實你唔需要理會佢哋,既然嗰啲都唔係你嘅目標嚟㗎啦。
過份內向/唔主動嘅人
都好易吸到啲賤男賤女
成日approach 開異性嘅人
都會主動埋嚟撩你
真 你估 真係好似首歌咁銀行存款等於零 都可以勁浪漫朝溫馨咩

中學生就得 長大是現實 不夠努力 女都比人搶走

每個香港男人都係從呢d地獄 度 練出黎

一出世就hard mode

到有錢出裝果陣 緊係課最神既神裝啦
所以 佢地唔化 咪出事
係啦,世事比你看透,感情會演變,冇錢最簡單果D生活都成問題,睇下係咪真係有情飲水飽呀
廢事再浪費口水講
咁睇嚟似乎係你睇得金錢太重
冇問題㗎,佢哋咁樣會仲開心過搵一個佢哋認為低質素嘅男人。
張中下女人啦
係"港女"
日本妹台灣妹唔適用 因為人地有內在 港女????????
其實物質同學歷一樣都係見工既入場券

你成功見成份工 先係真張

你用物質溝到條女 佢係雞先會想要更多男人既更高物質姐

相處落 佢發覺你係好仔既 其他人再有錢都唔會走

你估港女 同大陸女人一樣咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞