[女權勿入]原來女人老左真係唔值錢

1001 回覆
2593 Like 932 Dislike
係喎 到再大d 想定既 咪是旦揀個中女埋單囉

不過唔埋都得

唔似得班老土怪咁 覺得 要結婚生仔先完滿
錯 係2000個正常男人

800個老西同老西條仔
作為中女,的確喺呢個懶係男女平等嘅世界出個咁嘅po係政治唔正確同彷彿好似好落後。咁但係現實層面作為香港人,有幾多人接受到個女朋友大男朋友10年先,而調返轉就好正常。

男女特別係婚姻概念呢啲喺華人社會一向都唔平等架啦 - 男人點解仲要比禮金/買介指/比曬或者比大份嘅酒席錢先。話男女平等嘅人除非可以waive曬呢啲唔平等嘅嘢,唔洗求婚介指,唔洗禮金囉,甚至少至唔好expect拍拖出嚟食飯第1餐男人比或者入𨋢比女仔入先,唔好講話"嘩,咁唔gentleman"。根本男女從來都冇公平,唔好呃自己話咩女人40同男人一樣,男人可以搵20歲女人都得,根本呢啲正路都不被接受嘅嘢 (咁當然你40好有錢黎姿咁嘅樣又另計,不過絕大機會果個唔係你)

你可以話香港人落後(甚至成個世界)但的確成個社會個風氣係40歲女人喺香港好難搵到另一半(唔好又舉啲咩明星例子咩舒琪林志玲,絕大部分人都唔係舒琪或者林志玲丫嘛),而40歲男人仲係好搶手,你唔認同個諗法,都要面對個社會就係殘酷 - 你可以話果堆人膚淺啫,但果堆就係大多數嘅人,而淨返嘅少部分唔膚淺嘅人首先佢地要咁啱single仲要睇中你,機會少之又少。

再加上,另外一樣嘢係,其實一畢業之後識到單身男性嘅機會係愈嚟愈微,搵個拍拖嘅人嘅機會已經細,仲要唔知結唔結到婚

講真廿中嘅女仔唔好再咁挑剔啦,搵個錫自己嘅就好好對人啦,唔好又要求人地生日又staycation 又fine dine啦...
最尾果句好岩 但老西不願面對 廢男都不願面對

成日覺得男人賤 係死毒撚 又唔諗下自己攞左幾多算數
收嗲啦 主流進場 你班老西唔夠人講 就開始屈臭
留返啖氣溝女啦
喺連登出怨男post 屈就咗你呀
岩呀

唔同一個1822肯付出比伴侶既好女人

同1822淨係識轉男人同索取既女人

個下場都一樣咁幸福咩

咁咪好唔公平
喺呢度講正常?
你繼續做連登大軍啦
咁你就要好好對人地 照顧佢 唔好比佢到三十幾 再同班揀擇老女人 同一命運
男男女女太揀擇都出事
你揀人時 人揀你
有啲人想越級挑戰 好難唔碰釘
珍惜眼前人確實好重要

而唔係另一半老咗
就繼續搵個後生
呢位絲打 你都睇得好通

我都係用直白既方法警世

好多人 未經歷過 就屌柒我 仇女

作為明眼人既你 希望你都早日搵到個照顧到你既男人

機會係留比善良既人 而唔係d女拳至上既左膠
同樣道理 你又當自己係正常人

你都繼續做連登大軍啦
你廿幾歲時屌唔到的女,就係俾三十幾即係依家既你果類人食哂
係 到我三十幾果陣 要搶留廿幾果d女
ching,個post正皮>負皮喎
做連登大軍點夠你嚟
你開埋post
仲要句句有骨
啲怨氣隔住個mon都feel到

放低怨氣 做人會開心啲
講到尾咪剩係可以俾錢屌D18歲既雞....駛乜咁多道理
師兄反女權反到淨係見到反毒撚,高明
講真,係男人都想屌廿零歲既妹子架啦

三十幾歲除非好撚靚或者你包裝到唔係N手西,如果唔係都唔會埋單
真心想問其實就算啲女唔受溝/嫌啲仔條件唔夠好又關女權咩事?男仔嫌返啲女唔夠好又嫌人老又應該叫做咩
但你一野 假定曬d人 係毒撚

咁我地都冇講過女拳係肥毒醜婆
咁點解要腐皮我why
咁跟返師兄你果套,係咪應該叫佢地做唔值錢既男人先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞