[女權勿入]原來女人老左真係唔值錢

1001 回覆
2593 Like 932 Dislike
咁又真係 好過比 老女人呃錢 生性病

我寧願比好多後生女 呃錢生性病

多謝
再次証明 好既老女人 下場都會病幸福

我都祝福你ex 唔駛同其他 揀擇老女人 一齊做怨婦
你冇錯喎

男人溝女 點都要駛錢

睇下你願意駛幾多落去既姐
拿 佢地意見就唔代表本人立場既 佢地講咩我都無睇晒

但係
俾錢唔代表係買女人
唔俾錢就唔係男人 ok?

男人同女人之間只係講錢既就係雞蟲同雞既關係
你講女人老左就唔值錢 都係由嫖客嫖妓思維角度出發
比女呃既肯定多D囉
冇香港data 比美國既你參考一下
大部分上左年紀既女人,係唔 care 有冇拖拍

講真條件差D女先會急著結婚
有底氣可以過左40仲唔求其搵條友嫁既大部分都係有錢有事業個班。
醫院好多女前輩都係咁,根本單身老女人先值錢
你有本事溝到既少奮鬥二十年

你要中男配後悔生女,得,但你預左條女學歴事業收入眼界呢D唔會高得去邊。
真係靚既又會揾比你條件好既男人。

都係個句
你唔當女人係人甘尊重,你同咩女人都係無好下場
呢一段部分認同
男女都好好提升一下自己啦
人生除左溝仔/女 大把野可以追求
點解唔開拓下自己其他魅力,培養D興趣
多D機會遇到同自己個性愛好相近又有話題既女唔好咩

否則一個人得「有樓有車」做賣點,你預左到時埋你身既女都係D收入唔高急著結婚既搵你埋單。佢愛你層樓,唔係你,甘樣過一世真係開心?
demand = 3x女人target 果班男人 aka eligible嘅男人
supply = 3x女人target果班男人target緊嘅女人 aka eligible嘅女人

有咩唔明係咪因為你一直都理解唔到所以先覺得女人三中個market value 無跌過
巴打珍惜眼前人好緊要
佢:死毒撚溝唔到女

ALSO佢:女主人你想去邊,我變成的士狗同外賣仔接你同買埋外賣比你丫

ALSO佢:咁唔算成本
我覺得鬧緊你果班似係享受緊廿零歲啲仔仲轉緊嘅妹妹
祝福佢地口硬心軟,睇完個po會諗深一層唔會到時後悔都嚟唔切
屌 香港d嫁唔出老女人好恐怖
佢應該無請過女人食飯﹖
佢無接載過女人﹖
無比家用﹖

之後佢:我無付出高成本播
佢覺得自己高薪(當然無法考証),之後付出果啲非金錢付出唔算付出…
我只可以:哦,咁你加油喇,到八十歲死之前你都會係咁
我覺得某會員捉住你值錢2隻字死spin
我諗你係想指market value雖然意義係差唔多
屌你老味
會員編號40萬打後
走去話人P牌仔冇發言權
十足啲細路升上form 1 就笑鳩啲6年班係小學雞
香港唔同美國,外國可能容易接受到stay home dad呀/老婆/女朋友大10年呢啲概念
美國結婚亦係女方爸爸出錢添

華人社會始終傳統啲再加上文化唔同
其實都冇乜好討論
之前咪有個有錢美國佬同個中女講個價值囉
現實擺晒係度,D人仲要唔信
唔當女人係人咪直頭唔會溝,最happy end咪就係咁,單身happy一身
當女人係人只用成為loser simp
老婆奴

上面已經有幾個,工具人做到死為止果個。成個傻仔咁
啲老女人又拉埋啲後生女出黎講都唔知做乜。
明明講緊你個老女人已經無價值
佢啲老女人就話其他後生女都唔SHOW你。大佬呀
唔好咁痴線呀,後生女既光,關你叉事咩,你過晒期架喇
溝女本身已係傻仔行為
笑死
啲自大毒撚睇完#1先啱啱起機
又俾你整熄啲火
老女人真係麻撚煩…要求多(又樓又車又錢又乜又物),又扮嘢,又要吊高嚟賣(見過真廿尾卅頭女仕有人追仲要拒人千里…博自己抬高身價)~
如果係咁點解唔揀啲輕熟女/少女/,,…起碼冇咁扮嘢+
多謝你
都唔明點解咁大怨氣咁灰
實際上好多男士婚姻幸福美滿
亦唔會用年紀呢啲嘢去衡量女人嘅價值
男女關係最終境界唔係淨係溝到條女咁簡單
係搵到一個可以同你互相扶持一齊終老嘅人

班人咁嘅心態,下下都係覺得有錢就有女
啲女真係俾你溝到又點,都唔係愛你個人

後生又好年紀大又好,
搵一個適合你相處得到又互相尊重嘅女人先至應該係標準

年紀大自己條件唔好又眼界高女人係有既
年紀細鍾意嘅男人提供物質條件嘅女人都係有
咁你咪唔好理呢D囉

正常有份工性格溫和又唔係貪心嘅女人明明係大多數
班怨男講到佢哋全部死晒咁
女人同老婆奴只會講:「死毒撚溝唔到女」
而無視自己先係用極多時間金錢心機溝條中女返黎既傻仔
職場見唔少單身中女老女人蝦個年輕妹妹仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞