護膚問題,你問我答下

1001 回覆
118 Like 4 Dislike

呢d印點去 有無再生父母解答

你係講緊紅印 定凸好果D?

假設凸個D 係疤 要去醫生個到搞

凸起果d 係咪一定要激光or 機械磨皮
有無咩醫生/地方介紹
暗粒係咪真係要針清先可以完全整走佢
想去印要點樣去

你用多啲換膚嘢好似都有用,始終皮膚都會新陳代謝
但如果想快就去針清,同做激光去印

飲多啲水有冇用
成世人唔用護膚品有冇問題
之前有粒暗瘡 整損過 到宜家好返左好似變左黑色素咁 類似痣咁 想問美白產品搞唔搞得掂 (有冇推介) 由得佢唔理佢會唔會自己退
雖然好細點 但無啦啦多左點黑色野喺塊臉好唔舒服 Thanks.
之前有粒暗瘡 整損過 到宜家好返左好似變左黑色素咁 類似痣咁 想問美白產品搞唔搞得掂 (有冇推介) 由得佢唔理佢會唔會自己退
雖然好細點 但無啦啦多左點黑色野喺塊臉好唔舒服 Thanks.

係唔係突起身 但係入面有黑色野
Kie hls 個白泥 有冇用過?效果點?

冇突起

無乜用,綠泥效果仲好,又平

垃圾
敷到好那
太刺激
加上loreal gp
用綠泥啦
我食緊a酸 油肌變中性敏感肌
有咩清爽既妝前防曬 同埋保濕精華推介?

垃圾
敷到好那
太刺激
加上loreal gp
用綠泥啦

好 想問綠泥咩牌子 求指教
我食緊a酸 油肌變中性敏感肌
有咩清爽既妝前防曬 同埋保濕精華推介?

如果係一般室內行行走走 幸福肌
如果係戶外個類 例如 synergie 同埋 paula choice
最緊要係定期補

保濕的話 我覺得香港買到 一般B牌都夠用
最緊要係油性保濕
一般香港比較少見係完全無水

冇突起

最快的方法應該係去做醫學美容

有 會快老好多
暗粒係咪真係要針清先可以完全整走佢
想去印要點樣去

你用多啲換膚嘢好似都有用,始終皮膚都會新陳代謝
但如果想快就去針清,同做激光去印

飲多啲水有冇用

係個段時間 外用比內用緊要

有無咩醫生/地方介紹

要睇係唔係疤
無醫生/地方推介

有無咩醫生/地方介紹

要睇係唔係疤
無醫生/地方推介
市面上啲黑頭貼有冇話邊款比較好

唔建議用黑頭貼
http://www.hesheit.com.hk/Platinum-Sleeping-Pack

巴打 呢隻面膜係我唯一會用既,每次用完翌日臉都會瘦左 少左水腫 本身唔係好信坊間去腫產品,但呢隻我用左兩三年 想問下知唔知呢隻mask係咩成份令到有呢個效果?如係搵其他護膚品有相同既成份,係咪都有機會work

成分表唔齊

http://www.mimingmart.com/product.xhtml;jsessionid=5ad1ef4e097078cfb6039dc521cb?productId=20966&lang=en

thanks

似係大量的膠支撐起即時效果
有可能係sodium minerals 掛
同上面巴打po出黎嗰張鼻頭相差唔多情況 成日生石頭瘡 而且嗰種石頭瘡永遠都要吱咗粒米出黎先識謝 如果唔係就算好咗都會腫咗一嚿咁樣 塊面其他地方既皮膚好正常好少出暗瘡 淨係個鼻會咁樣 而家無搽護膚品 一樣都無 而家個鼻係有啲凹凸不平又多紅印
如果睇醫生既話睇中醫定西醫好?建唔建議做laser?
困擾咗兩三年 完全唔知咩情況 求解答

西醫先 後中醫

laser係事後野唔係事前
巴打點睇100% pure呢個牌子呀?

還好 未必岩香港天氣
多白色粉刺應該搽乜好?

有 會快老好多

唔會掛 老得快都關遺傳/天生事?

有 會快老好多

唔會掛 老得快都關遺傳/天生事?

點會唔會,你啲皮膚日日曬有保護同無都爭好遠
再加埋抗氧化果啲
當然天生因素影響大好多
但係同一個人有用同無用係爭好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞