英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
科兴比較適合中国人體質
逼針呢樣真係有待商榷 但係班反苗嘅真係好難理解
感謝你有睇數據,完全同意你演繹。
唔講以為連登人均60歲
回到原點
點解唔打針要罰

有無經過公投
林鄭得票仲少過我樓下議員,有何認受性
如果真係純粹反對強制打針咪就咁講咪算, 唔駛搵咁多唔關事的理由justify自己
我悲觀啲 中學都未必有
不倫類比喎
hpv疫苗係香港要自費, 再者無乜宣傳, 係近呢一兩年先見到多D廣告
真係反苗係白兵果班,你咪去FB屌白兵

市面絕大部分係反強逼打針,係KOL苗世柒故意撈埋講抹黑,班牙粉為掩護偶像屈埋一份
total death = (vaccinated) population * prevalence * death rate

疫苗減到prevalence 同 death rate但基數大所以總死亡人數會多d
香港都係德國貨
一開始我就講,我地症唔夠人多,人地一個月280萬cases出嚟嘅data,唔可以用香港果幾千冇人死可以比。
welcome to hong kong 係獨裁國家講民主認受性?
睇反苗班智障真係同睇動物園一樣
復必泰針後副作用
https://lih.kg/vQruiFX
其實主要係見到政府屌咗先 一方面話隻病毒廢無重症一方面又話打咗都照中隻疫苗廢咁即係隻病毒勁定唔勁
反逼針的話單純話反對逼針就可以, 唔需要又拎埋D咩毒針呀, 打左照中呀出黎講ge
係英國有咁多人中,所以先有足夠嘅數據。香港好多個月冇死人,好難有數據。
外國有冇話唔打針唔入得gym 去食飯果啲先
仲有啲logic 又係CLS 成日倒果為因又 confirmation bias
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞