英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
起碼有得揀去私家 一年一萬幾千醫療保
Adjust係test negative control嘅adjust,簡單來講就係同期冇covid嘅打針同唔打針嘅分別
睇圖
係,你見到打咗針cases同death數目大D,係因為英國絕大部分人已打針

Sor 真心咗
我覺得藍州學校都會照強制
藍絲你比幾多資料佢睇,佢哋都依然相信呢隻病毒係美國軍人傳去中國

反苗嘅人亦都一樣,係唔會理呢啲數據,呢啲數據都係假,係為咗谷針造出嚟你擺出嚟就係想呃佢哋打針,你罪大惡極
除咗18歲以下 所有age group都係打咗針感染率高啲
你啱 咁novavax 要嚟做乜
natural selection都算係反智之最真係
係AZ研究出黎初期,就有好多主流媒體攻擊佢,但係BNT一句都唔提。 英國都係俾大部份國民打晒AZ先決定唔再用AZ。

我直覺話俾我聽唔用mRNA, 用腺病毒做載體反而更好
總之而家我見到既就係唔比無打針既人有人權,全世界好多地方都係咁
屌咁都會記錯
無知一問
咩叫T TEST
呢幾日先開始睇疫苗PO
香港第一針8成 第二針72%
你唔代表香港人話香港成個社會都支持打針?

唔係想話反對唔反對
我知好多人都係為生計而打所以無辦法
打唔打都係人地自由
但唔係你去話人地成個社會支持點點點
最撚怕你呢挺人
自己打左就想人地跟你做同樣決定先覺得正確
條命人地既關你撚事咩
時事台:所有打疫苗既都係弱智 逼針幫兇
防傳染 本身就係疫苗宣傳嘅重要作用 而家發現根本唔防 就叫廢話? 唔撚係支針廢?
真正既優生學
其實大同小異 揀隻你覺得最好嘅就ok
"後生group唔多拎出嚟講有機會係sample size問題"

咁即係後生打同唔打都唔多人中啦, 咁點解要打
巴打好波
我之前有講過
打唔打疫苗係個人選擇
唔會反對人哋去相信疫苗
唔希望人哋逼我去相信

重症丶死亡丶副作用、後遺症都應該要考慮
唔可以只係諗到重症、死亡
你個人嘅benefit and risk同政府睇係唔同
「疫苗通行證」將擴展至更多場所,其中於2月16日率先在政府建築物推行,政府僱員首當其衝。公務員事務局局長聶德權表示,目前尚有約1,300名政府僱員,非因醫學原因而沒有接種疫苗,其中1,000人屬公務員團隊。他說,沒打針而未能上班,將被視為無故缺勤,長期無故缺勤者,最嚴重會被革職。有學者指現時仍有千名政府僱員未打針,反映政府游說公僕不力,以革職為懲處方法的阻嚇性亦不高。

咁都唔叫迫既話咩叫迫?
認同
個圖表對於中年/後生個人而言
打唔打針,個重症率都係極低

而中咗後個後遺症其實同疫苗後遺症一樣都係尚未明朗,都係有未知風險

而對於社會整體利益而言
越多人打針,潛在醫療負擔肯定越低
但迫針帶嚟嘅問題
包括剝奪個人身體自主自由、尊重他人自由、政府威權擴張、社會普遍價值觀等都被扭曲/破壞
當中個社會成本不可估量

對於迫針好與壞可以討論,但唔好講到疫苗就係大晒冇壞處,所有其他嘢就要讓路,呢個世界唔係咁

利申:齊針,最撚憎苗撚聖人上身,十足十讓座撚,邊個迫其他人讓座,我當眾屌到佢後悔衝出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞