英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
邊到4-5倍四捨五入哂呀
咪話左打左係保護自己囉定唔識中文?
打左重病佔左醫療資源條數又點計呀,
打左有其他副作用佔左醫療資源又點計呀,
XXXXX佔左醫療資源又點計呀
都係個句逼人打正撚樣你就係其中一個傻膠一個
明顯落左廣告
太on9難分曲直
要講呢樣真係有排講 主要係個政府真係冇曬認受性 呢幾年係吹奏 政府講乜 做相反就啱
On9
咁講法
打針出事就又有錢賠咩
家陣就係出事咩賠償都無

如果支針有效 無打針承擔既風險咪剩係重症
如果支針無效 點解我要承擔打針既風險

你地都打左針 怕條毛 定係唔信支針

打唔打針都唔會影響傳播途徑喎
18-29: 0.0002% & 0.0008%
係幾倍啊,但係個基數極細
0.0006% 嘅風險要人打三針,值唔值先?
歐美好多地方都有類似的"逼"針措施
奧地利而家就真係逼針啦
英國只係特別例子 而且人哋90%以上
我覺得要等返三四年先考慮打唔打
唔知樓主係咪傳說中嘅pr

但有唔少人係「反迫針」

因為種種跡像顯示政府

依家係以政治行先去處理疫情

唔想配合政府做政治show所以反

利申:認同疫苗 反強制 未打
凡是政府作出的決策,我們都堅決反對;凡是政府的指示,我們都始終不渝地抗拒
係咪啫係咁意思
仲有鋼之鍊金術師, 磨菇芝麻仁, 摻過翻印度, 支那人就是國恥
冇人理你so9sad
波台果班咪又係on99
藍絲樓豬由佢啦 散播呢啲數據有咩目的 大家都知啦
其實真係要全國唔出街14日係唔係真係實際可行。。。。我諗有腦都知係唔可能。
因為所以野都離唔開個錢字。
你係打工仔既,唔返工14日,公司話扣你14日糧
你屌唔屌先?
老闆角度,無返14日工都要出一個月糧比你,你出唔出先?
仲有好多形形式式既正反立論。
既然離唔開個錢。
作為一個國家既話事人,睇既係一盤數,
依盤數點計先合乎最有利國家經濟效益?
咁唯有用疫苗去作為次級既防禦手法。

個個都覺得老人家要打,因為佢地重症會死,所以佢地要打針
年輕既身壯力健無問題,但係依支針一開始係防元祖果隻同D字頭既。
你拎而家O字頭來比,其實都唔恰當。
因為D字而家係未絕跡既。
你由點確定自己一定係中O唔中D?

利申,無叫人去打,但自己打左。
打唔打自己選擇
好啱,一路睇數據講就好,屈來屈去個個post都一樣,好悶
就算打都係打科兴
呃...唔記得左有好多兒登仔聲稱打左科兴
有positive correlation
冇証明係causal relationship
唔好玩啦你有幾細呀
睇番數據60歲以下唔打針既死亡都係唔夠0.5 - 1%
60歲以上先危險

但重點在於50歲以上有長期病既人都唔少,咁因打針而死既人有幾多? 會唔會多過唔打針既人數?
Agger Yale 出咗份paper 已經講明 二劑4兄 對omicron 近乎零作用
BNT係歐洲唔止一間廠

香港同德國都係同一間廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞