英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
以傳統標準,呢隻針根本就係epic fail, 藥廠實賠到仆街
無論香港或其他地方
當權者如果要說服市民打疫苗,應該用勸導嘅方法,唔應該用擁有嘅權力去迫使人民做唔願意做嘅嘢
逼到又點,唔願意打針嘅相信會帶住不忿、無奈去打。
某啲手術死亡機率好少咪照寫,真係寫埋個機率少到點添啊,目的都係要俾你清楚有可能會出現依個副作用,不過機會微到幾乎冇可能發生。雖然打針同手術唔可以完全相提並論,所以官方唔寫ok算冇問題,但點解坊間都唔講得?前嗰排打針之後就併發症死嗰啲係事實,點解唔講得?
仲有我冇問過點解冇寫清楚副作用,睇清楚先覆。政府有夾張嘢寫副作用同我哋自己分享副作用係冇衝突。而家係有人覺得講下副作用就會=認為係毒針。
其他嚴重副作用呢?未知嘅副作用? 你確定呢個數據準? 反正打針之後幾日死 驗屍都唔使就政府就會話無直接關係 笑
[member]唔覺得英國人有時啲logic好奇怪架咩[/member]
又要俾人屈五毛
你問得好,其實你嘅問題就係test negative control想control嘅問題,有興趣可以睇下點解依個control會work

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2113151
細佬打4兄 真係玩命
呢d地方唔打針要有exemption
有冇考慮在內
所有藥都係
以前試下咁會唔會拎到FDA?
俾FDA一野車埋去話未試夠,未證明到對人安全
我同意㗎
大家明啦
話無用所以無副作用呀ma
其實要後生打既, 唔係防佢地死. 打針係減低重症同減低中病既機會. 無講過係會完全免疫. 主要係減低後生既染病機率而傳播俾老d 既人. 呢個先係主要原因.

咁當然你話, 咁關我撚事? 你無錯, 我同意真係唔關你事. 不過企係政苦角度, 佢只睇有幾多人死 , 後生既一定無問題, 只係多老人家死, 就會俾人嘈. 所以佢係咁谷針. 因為佢唔做到9成人打夠針, (重要唔撚係科興), 先會有條件去諗共存. 因為佢家下共存, 我肯定大量老人家死. 佢地接種率咁低. 一定重症會好多. 而好多老人家就算想打, 佢本身體質亦未必打到. 係無咁既條件下, 作為唔關你事既你, 你都係硬食跟住一齊被瑣.

咁關個關你事? 你本人黎講係確實係唔關事. 不過如果你要為左唔被人全體香港市民瑣住, 我估你係希望總體人數夠針. 係總體人數夠針下而減低傳播俾d 老人家同打唔到針既人黎降低條死亡大數, 先有得諗共存, 而共存你先唔會俾人瑣撚住.

結論係, 你係indirectly 被有關係左.
有得等,當然會咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞