英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
政府俾左幾多錢請你地我都想做
港共準備谷12歲以下打針
香港睇英國好 英國睇香港好姐 唉有苦自己知啦
好有可疑
其實你係咪唔知所有醫療程序都有風險
食藥個風險會仲大
唔會, 因為novavax一鳩樣有副作用, 同埋VE同MRNA都差唔多, 科學上睇唔到有特別既優勢

反苗撚有個講法, 一隻疫苗咁快就推出市面, 唔知長期副作用, 所以唔打
Antiviral drug 唔係萬能⋯ 要早食先有用

而且預防勝於治療呀
到底有咩關聯
Agger
佢哋啲思維真係好奇怪

樓主60歲英國人?
老實講,無論點解打左針既death rate一定低d
但係考量benefit and risk, 應該要將60歲以上打針死既death rate 同60歲唔打針病死既death rate相比。

以60歲以下death rate都係0.7%以下,有必要強制打針?咁既重症率會對icu做成好大負荷? 要考量benefit and risk, 應該要將打針引用副作用既rate, 同唔打針導致重症既rate做比較
連登有幾多60歲或以上既人?
佢地個閪腦分撚得開咩
咁novavax 副作用真係相對輕 不過唔會無 而且最大缺點係研發速度好慢
仲有三四成日打科兴
岩岩望到5-11歲已經有堆人打左科兴
屌你老母,你無視打完針有副作用既人?

個個市民都係受害者,老人家先至叫做死亡率高d,想問下大家係咪屋企所有老人家都打晒?冇既你講黎托咩。 屌你老母
佢地會話你又知真係德國廠造
睇完數據
對後生仔至中年好似冇乜影響
咁應該鼓勵老人家打針先岩
後生可以等疫苗更穩定先打都未遲

利申:未打,認為打唔打係個人選擇,打左針既人都應該捍衛唔打針既自由,相反未打既都要尊重人地打左針既人,咪成日嘲諷
班仆街苗撚+PR 明知支針冇乜鳩用 係咁說服自己支針有用 搞到連自己都以為係真係有用 好似邪教咁瘋狂遊說人打支爛鬼針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞