英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
個條友仲不斷係呢個POST問完又問話點解無人答
呢D捉字蚤小學雞野根本無人想理
著眼點根本係BNT有無用
當你omicron係感冒係岩, 但係delta或之前果前果D點睇都唔係感冒
隻苗就算la, 個機制都係鳩吹出黎, 無人知work唔work. 唔work可以反口.
咁你係咪覺得隻疫苗100%安全無副作用?
柳聲稱已打齊2劑中國復星及德國藥廠合作的復必泰疫苗,其病徵比想像中更輕微,雖然喉嚨痛及咳嗽較嚴重,但僅發燒一晚便已基本紓緩,期間最高燒到攝氏38度,更離奇的是,他在文中提及其女友並沒有接種疫苗,病徵卻只有喉嚨痛。

其實疫苗係真係冇用
咩數唔數據
一來而家科學界係小支那話事
我唔信
二來數據可以政府任吹
三來我唔怕中
真係關我撚事
但而家hiv有隻mrna phase 1緊
sorry, 都係感冒,有朋友美國中完delta都係飲水瞓好返
講真打唔打關佢撚事咩
既然佢地覺得gym 餐廳都唔叫迫
目的啫
冇話可以
啲傻閪cctoy又黎料了 駁唔到人唯一策略就係屈毛屈pr 有理據既話根本唔洗做呢啲小學雞野
樓主 政府外判PR 有冇50蚊個鐘?你老闆見到你咁嘅表現 係咪請你返嚟倒米?
Paxlovid? 咁隻口服藥係中招先食,仲要目標係高危group,唔係必理痛嗰種定位
但係疫苗我未病已經要玩俄羅斯輪盤,仲要唔係高危group嘅話,打咗對我病症冇乜幫助,而家枝針連埋啲booster仲係based on武漢嗰隻,等到年中有omicron版疫苗都已經中過招
另加隻藥其實都唔算新藥黎
再另外就係隻口服藥有人迫其他人食咩?咁當然根據某啲user個邏輯,唔可以叫迫嘅,有得揀呀嘛係咪先
記住病咗咩藥都唔好食 X光唔好照 好撚多副作用
咁打鹽水都得啦..反正一樣
中間隔左幾耐先
笑左你個fd係咪一開始又好似樓上個弱智咁打唔打/中唔中 係我選擇
我都唔明點解冇得堂食咁樣仲唔係叫俾人打針
佢哋覺得只要有打針嘅人先做到嘅嘢就唔係叫做迫
台灣好似因為打針死既多過武肺死既。
有啲長期病患老人家唔可以打針,打三針嘅老人家,一定比唔打疫苗嘅身體好

所以數據冇乜代表性
見條垃圾針住話改口呢一點自high就好笑
正如你講, 真係知疫苗/科學點work嘅人係唔會理
佢哋本身比較蠢, 聽完一啲資訊過度簡化完, 然後之後再有新資訊"貌似"同佢接受嘅資訊有唔同就會好大反應
但其實係因為一開始嘅訊息就係為咗令呢類蠢人聽得明而簡化, 好可惜反而令佢哋痴撚咗線
而家囉
但係你諗下佢玩左幾多年先有
重要係未完成
加上武肺係人工製造有HIV 成份
再加上副作用都唔知
有事又冇人負責
條命價值係$0

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞