英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
都係嘅 國安法之下
其實你都有言論自由架喎
仍然可以講好多嘢
國安法都冇迫過香港人啲乜嘅
叫佢哋就咁睇吓nhs fb page留言嗰啲人講咩先啦
啲英國人係咁喺nhs嘅post下邊留言話係咁笑鳩無限loop咁樣打針
不過佢哋會扮睇唔到
上述疫苗是根據《預防及控制疾病(使用疫苗)
規例》(第 599K 章)指明目的為預防 2019 冠狀病毒病獲認可使用,它並未根據《藥劑業及毒
藥規例》(第 138 章)在香港註冊
及 同意 接種上述 2019 冠狀病毒病疫苗。

再濕鳩d都有..支針未註冊,冇監管..成份野就係你自己同意咋..有咩事唔好問正苦
其實好多嘢都係講衡量
你有用 你有害
所以呢?
就係要衡量咋嘛
英國打針係由最老,長期病同長期免疫力低人士開始,故年紀愈大,打針比率更高,係香港調轉來做,先變左轉共存,會有好大機會老人死亡率高

會唔會其實去冇疫苗下中會令佢免疫系統差左
唔係話一刀切完全唔戴, 但依家香港人個種奉口罩為神明嘅狀態其實好唔健康
其實係 Newspeak, 過分簡化一啲 Concept 所以有咁樣嘅錯覺, 亦都可以話政府一開始就講大話. 你亦都可以話呢個疫苗大話講咗幾十年. ( 唔係所有疫苗係咁 )

但係有啲人就淨係 針對呢個point嚟講, 好似淨係"呢隻疫苗"特登呃你咁樣. 然後配合陰謀論, 成件事都變到好大咁樣.

坦白講其實唔係佢哋咁講, 我都冇留意佢哋啲字眼係咁. 因為真係知道疫苗點樣 Work 嘅人係唔會理.

另外一個問題就係 有一堆人係為咗反政府而反. 咁樣本質上同政府嘅政治正確其實係冇分別.
所以聽日 發現防重症 都冇用 都係冇問題?
會重覆中, 就基本上你可以當佢d抗體無效.

有效直頭唔會再重.
上述疫苗是根據《預防及控制疾病(使用疫苗)
規例》(第 599K 章)指明目的為預防 2019 冠狀病毒病獲認可使用

好彩係港共自己講,費事又話我地作故仔.支針一開始就話預防武肺..而家根本就預防唔到.
你唔撚講啲防疫撚而家係度防感冒?一個感冒搞到連人權都冇埋,打針與否係個人意願
一開頭話打針防中,點知廢嘅,就改口風話預防重症,攞60歲出嚟,唔攞啲正常人數據出嚟?
其實唔係二選一嘅問題嚟, 依家omicron咁撚廢根本可以兩樣都唔做, 直接當感冒搞掂, 回歸以前覺得自己有病先戴mask, 無咪唔戴嘅狀態
其實防重症先保護唔到家人
打完針變無症狀
自己惹左都唔知
帶埋返屋企惹埋屋企人都唔知
好多人唔知....求其簽左就算...
所以點解可以單單都話唔關疫苗事,細節就係晒呢份野度.
因為乜都係自己同意...
再唔係就話樓主P牌PR 5毛, 一係就data 60歲以上
佢話返我轉頭話我反社會
我話我尊重人打同唔打
要打就會打唔打佢拎啲爛鬼訪問出黎都無用
認真答
因為人類唔係對隻隻病毒都可以產生有效抗體
好似愛滋咁
你越抗越中伏
又例如普通感冒
有抗體一年之後又冇曬又可以再中過
武肺作為支那製人工病毒
應該係有能力快速變種之餘
抗體對佢未必有用
同時都係因為咁
疫苗根本冇用
班官同磚家: 無問題, 唔關事, 人工已袋.

同你講科學係咁架la, 今日岩聽日可以錯. 你咪唔好打lo, 唔打無乜出街食飯, 呢樣個樣, 小小唔方便者
係佢哋眼中唔打針就係反社會
佢哋明呢個道理嘅話就唔會成日屌鳩人唔打針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞