英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
反正係香港點都唔會有直接關係
Day 1 苗撚講
三次中晒應該傷到仆街
ALPHA 同DELTA絕對係致命性好強
請問打咗疫苗會唔會傳播病毒?
如果打咗疫苗唔會傳播,就合理唔俾冇打針嘅人乘搭公共交通工具。呢個建議你認為係咪逼針呢?
日撚日話毒針 話打黎冇用 而家又唔撚認啦

cctoy屌supper藍、奶共之後唔認 話過viutv同mirror深黃本土唔認 捧起193又唔認 次次出黎轉口風改歷史
連登仔同班廢老一樣
我見香港啲醫生fd 全部都bnt 未見過4 hing
條友可以去比人研究係
Copy and paste啊,天才
依度同一個話題開十個post,見到咪paste同一個response囉
咁最初理論上係防中招, 但係後尾傳染力太強同埋支針都係九成幾, 所以都係會傳開哂, 呢個係數學結果黎
但亦有可能係唔打針的話傳得更快更多重症
你話啫
總之就係防重症
death rate 去到0.1%其實已經係流感水平

但係prevalence高所以又唔可以話唔使打, 會增大成個感染人口令總感染數都大左, 即係死亡率低都可以DDOS爆d 醫院, 打左針可以令成件事受控d

至於prevalence去到咩水平先應該打, 要開SIRV model計

無人話連登大眾
由頭到尾我都係想講你一個人唔好代表哂所有人
度度都有支持同反對聲音
接種率高低唔代表打既人係支持
可能係為生計可能為結婚可能為家庭
我覺得唔需要理人點諗
自己覺得有需要打咪打
點解成日要標籤同代表支持同反對既人
記得前排有個女仔打完針爛晒臉 公立醫生重要話隔咗8日無得賴疫苗
你政府想多人打針 係咪應該更加關注副作用?

https://www.instagram.com/p/CZTnNAslzjJ/?utm_medium=copy_link
2溝要分先後

打左MRNA唔可以混打AZ
明明政府宣傳仲係話 護已護人 有冇人分析下疫苗防傳染既功效?
唔係喎我識果D香港醫護同醫護學生都係bnt
腦裝屎
正常應該係要
反苗又輸
小童打果支係off label use,苗撚想害人既就繼續谷針啦
明明政府宣傳仲係話 護已護人 有冇人分析下疫苗防傳染既功效? 苗撚呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞