英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
然後? 選擇唔堂食就得
BJ真係好癲

先打AZ後打BNT咁嘅防疫策略屎忽撞棍撞到最好果隻打法
你知唔知咩叫逼? 逼係無得選擇叫做逼
咪係
打針就係應份
打針可以防冇打針
都冇人駁到
咁又係 mRNA的確研發速度真係一流 副作用又唔算太多
葵涌邨點止 200 case
你無計到唔中個班
但AZ 係咪較易有血栓?
明明支針一開始講好防傳染 而家又變咗防重症 可以變來變去?
你義和團?
講真之前藥廠試驗果陣有對照組打完生理鹽水後死亡,唔通就可以用呢啲個案來話鹽水係毒針咩。
我覺得依家兩面對立得咁勁某方面係行政手段造成。
雖然講話唔係迫,但唔打就生活上好多野唔比做,返工果啲又要用自己時間隔七日去檢一次之類其實會令本來因有長期病顧慮既人更加對打疫苗反感。我自己有遺傳高血壓食開藥,疫苗岩岩開始有得打果排覆診政府專科時都咨詢過醫生其實建唔建議打,佢都各方面暗示唔太建議但佢又開唔到豁免比我。
愈大既矛盾就會開始令人唔去信對方既任何數據開始信陰謀論。然後開始謠言滿天飛,就好似本來BNT嚴重副作用係心肌炎﹑AZ係血栓咁,依家變到啲人講BNT會引起血栓,打完針既幾年之內就會死咁。
不過有一點我唔明既就係,我當唔信西方果幾款「新技術」疫苗,咁科興呢啲滅活應該係死左既武肺來,理論上最大副作用都係同中武肺一樣,但佢地同時又覺得科興會打死人但中武肺就唔會有事。
不過我想問下,支持打針既人,本身屋企既老人家係咪都打左?

後生冇打針既重症,死亡率都好低。咁即係要老人家打啦。
邊到1.5%
60 歲以上, 唔打針, 連醫院都唔比入.
cctoy話過多幾年D人會有副作用架啦
違反左 user manual 都用得,你叫我信支針
不嬲都係講緊反苗嘅logic 關乜政府事
比例上係,但十萬人得幾個咁
最好唔打
每次話佢地反疫苗佢地都會拎咩毒針政府出黎講架啦
係,我覺得從來共存都係end state,ching 0只係buy time谷針
唔打AZ不如唔好打
過左期都話冇問題,仲有份聲明係打針果個同意負責,唔係政府負責.
點會答唔到, 你呢個觀點直程連論點都唔係
你班苗撚 唔係一年前話七成定八成就群體免疫?
入面嘅"苗撚"係乜水?
唔知你因為邊個人講嘅嘢令你有誤會啦, 正常隻病毒係會不斷變種, 防到今一隻唔代表防到下一隻, 總之依家到呢刻為止係work
你睇下外賣師嗰post
連登多白咭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞