英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
唔提疫苗直接造成嚴重副作用
尤其加拿大
我知呀, 問題係果D唔關事的理由係有問題呀ma
提 efficacy唔提 safety & side effects ?
咁全面啊
唔提疫苗直接造成嚴重副作用
就黎真係出本anti-intellectualism在香港都夠呢度D ON9言論
睇香港數據嘅話,重症到要聞氧氣嘅人100%冇打針

香港政府講過打完針出事會賠,現在瘋狂抵賴
我認為支持谷針者有責任迫政府賠或圍內夾錢賠出去先
你未來人黎? 想知有咩長期副作用
支針岩岩推左冇兩年
無意思既數據 當中幾多人有多種長期病/其他病?
有冇係完全無長期病/其他病既人 要分2組有打針同無揸針?
如果無打針死個d 本身有多種長期病/其他病 本身死亡率都已經高
跟我講一次:藥廠狗全家生癌 死後永不超生
依兩個表講一月份嘅raw data,table 10係確診280萬人分佈年齡同打針status,table 12係死咗嗰5500人嘅分佈年齡同打針status
又一個PO 打唔打針關你撚事呀
應該係得英國先係完全開籠狀態
美國就算放棄治療mode, 部份地方室內都仲要戴口罩同埋大學要打針
睇副作用囉,冇人想拎身體嚟較飛
所以俾波台笑我哋cctoy 某程度上唔係冇道理
依排咁多疫苗post既
連登仔口中既藍絲廢老先係接種率最低
個人睇法係
疫苗的確係減低左死亡率

其實呢個效果係可以預見到
研發左支針出黎減低唔到死亡率
研發黎拓咩?

但好似買股票咁
未來升趺無人估得到
打左疫苗會唔會導致將來死亡率急增
一樣無人估得到

疫苗研發期短係事實
打唔打針,冒唔冒中招之後大少少嘅死亡率
都係個人決定
何況呢份表係講感染武肺死亡率
無提及接種疫苗無感染嘅死亡率

個人選擇唔打疫苗
主要因為係副作用太多
出左第二代嘅話會考慮吓
做左白老鼠仲要沾沾自喜
實在唔係一件值得驕傲嘅事
當打咗中少一半機會中

0.7*0.5 = 0.35

1-0.7 = 0.3

經典misinterpretation
我就咁睇, 根本講完數據之後佢哋已經起晒鋼.........

我反而覺得香港最大嘅問題係 有科興呢個選擇. 因為基本上同完全冇效一樣. 但係就將個打針人數谷大咗.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞