英國最新疫苗對Omicron重症死亡數據

1001 回覆
536 Like 353 Dislike
喺連登講60歲以上嘅數據

從來冇質疑過佢防重症能力
但絕大部分重症都係廢老同長期病患
請問關我咩事???

谷針撚死全家(請勿對號入座)
咁依家支針防唔防到先
試左,有咩問題?
咁隻病毒係不斷變種都冇計
而家打針係可以100%預防冇打針
你唔可以話冇用
因為唔打嘅所以冇得reopen 但係佢地話有選擇權唔打 咁我地點解唔可以有選擇權你未打針就reopen先
我都以為呢度後生多 啲人會po後生嘅數據
如果你人在歐美絕對搏得過
香港其實係咪跌左入宇宙黑洞?英國啲 omicron 一星期死咁多人,點解香港仲未有人死?

一係英國條數假,一係香港政府有隱瞞
Exactly
你想堂食咪自己開間餐廳 堂食到飽囉
決定權永遠在老闆到
香港多極都係每日幾百人,又要入院mon住
先針對60歲的人嚟講
打針同唔打針的人唔係random
而可能同本身健康情況有關的
即係本身身體有問題就比較大機會唔想打針

咁最後中招會重症甚至死亡的機率當然大啲
同樣地, 可能試下統計其它病如流感/肺炎, 呢堆唔打針的人都一樣大啲機率重症/死忙
咁唔通就話支針有效防埋流感/肺炎?

支針有冇用或幾有用我真係唔知, 只係覺得好多數據係biased
太容易扭曲到自己想見到的結果
以色列好似炒咗車
30 頭
邊個迫你打?
咁既然你都識講 個病毒已經變咗 仲用緊同一支針?
1.份野假
2.條LINK假
3.D數據作出黎
4.英國還英國 香港還香港 件事去到香港就唔同睇法
5.總之枝針有毒
再駁咀你就係5毛
今日好多谷針PR
講多次 係防重症
同埋理論上好似冇咁高病毒量難啲傳染俾人(頭盔)
都話我主題係如果中咗打針有冇用,冇中關咩事

你地不斷重複同一點,我copy and paste答又屈我五毛bot,唔個個答又話我唔敢答,好撚屈機。

·
你閱讀障礙?
我無表達過支持定反對亦無表示我打左定無打
簡單講多次啦 我話你無資格代表所有人

就係咁簡單
我都表示理解人地係被迫打 自願打定唔打
如果咁樣係反社會既咁你呢挺為左滿足主流同盲信訪問既人就係正常人?
你係咪平時好buy啲牙膏話99%牙醫推介果種人呀?

係你同我好彩有選擇權利姐
大把做F&B或其他低層人士無得揀
手停口停,唔代表人地係支持呀
你呢啲撚樣咪同97走撚左去既藍絲無撚分別囉
乜都剩係識由自己立場去諗
其實無問題架 不過如果係咁你唔好立亂去代表人表態囉
全世界無地方嚴得過香港,乜招都出齊,差在未宵禁,但條數仲上緊,始終香港太稠密

如果再繼續上,政府都無乜野可以做,唔通真係宵禁14日,清零過一排第6波又黎過,無限loop咩?

我始終應為去到後期,所有人最少中過一次

只可以講,現今醫學,無完美解決方法,就數據睇,打針係死少啲人,不過我都唔贊成迫針
PIN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞