微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
百家爭鳴? sony 根本冇努力過
就係想佢努力去追返
成撚日話xbox冇日系game,日你老母系咩隻隻垃圾係都玩老任啦
當年PS2 唔夠就增產PS1,PS3 唔夠又係增產PS2
ps 最日系既game 應該係原神

講真淨係spiderman 格硬塞blm 入去已經迫左我轉會
講撚到暴雪game界獨大
Series S係walk in 就買到
Series X就小機會冇
Wow 出完 Classic
仲可以出super wow bro
Super wow party
然後再出Wow classic classic
再戰1000年
成日提日系驚 破曉傳奇個d pc 味又有得玩
真係要玩玩switch 先岩 Sony 算鳩數啦
好努力咁放棄亞洲奶sjw
Bloodbrone 上pc
真玩家係啱就買而唔會理咩平台,Xbox PS4/5 Switch齊哂想玩咩就玩咩幾撚爽

只有D窮撚弱智索狗先會有莫名其妙嘅優勝感同去踩其他平台,咩老任無game玩,xbox無人玩,PC外掛多,只有自己PLAYSTATION獨佔作品最好

好喇,今時唔同往日,老任手提市場穩定,xbox/pc雄起,遊戲界開始講跨平台嘅今日,你sony做過啲咩?The last of us2?新世代主機PS5?

我開呢個post就係一直都睇唔撚順索斯林所作所為先開嚟恥笑
連DQ系列係XGP都有得玩嘅時候,仲剩番乜日系RPG會PS獨佔?講嚟講去,咪又係Final Fantasy 7 Remark囉!
收購邊個都好 千祈唔好收購capcom
唯一仲可以睇到靚女女嘅大廠
就係話企係玩家個角度睇,有人收購即係有變化,好過等死反而係商業角度來講死忠既錢抵唔抵得過收購既錢,未來既野點知除非你根本唔鐘意個IP,唔係既話就係做衰佐先想佢收購想佢有救

又話講IP,又話唔關你事明明關事都話唔關事,你不如話唔啱你聽既就唔關你事
atlus falcom marvelous vanillaware
不過跨平台一定係趨勢,十三機兵就快上switch
認真
如果佢肯搞炒狗
例如部機出貨後幾耐唔第一次開機連網就BAN機已經可以收班炒狗皮
Neil Druckmann woke 撚到
好少見有人真係為啖氣唔買機
有驚含撚買就見唔少 但係PS5就算有驚要買機都好難先係主因
Atlus Falcom Marvelous 呢三間都唔係咩Sony死忠:Atlus女神轉生新作出咗係Switch,得番Persona5仲守住係PS度。Falcom就因為上年重心放係PS度搞到盈利大跌,講明以後唔會再將遊戲放係PS系主機獨佔。Marvelous 不嬲同任天堂幾Fan吓,你睇下No More Heroes集集幾乎都係任系主機先有份就知啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞