微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
咪睇吓點 SONY每次都碌晒啲垃圾分析師棚牙 次次唱衰佢 但次次都派股息 淨係電動車傳感器龍頭都足以令佢升返上去

同埋其他啲小股東嚟㗎咋 最大嗰個都係得9%有咩資格出聲 ”投資者” 笑死人咩 唔滿意賣晒出去囉 人哋大把cash接貨
個頭人地話股價跌
你回應冇所謂
係係
股價跌唔叫輸
賣得少機先叫輸
笑撚死我
原來公司唔講賺錢講賣幾多機架渣
跌10%股價 要賣幾多機先填得番?
開口埋口咪廢話咩放長雙眼
玩夠雙重標準啦小醜
拎部暖風機番去吹風啦
股價跌同實際公司營利無直接關係嗰喎
係啊
投資者係白痴
公司有錢賺都沽空
你呢件蛋散就最有眼光
笑死人
咪睇吓點 SONY每次都晒啲垃圾分析師棚牙 次次唱衰佢 但次次都派股息 淨係電動車傳感器龍頭都足以令佢升返上去

同埋其他啲小股東嚟㗎咋 最大嗰個都係得9%有咩資格出聲 ”投資者” 笑死人咩 唔滿意賣晒出去囉 人哋大把cash接貨
最搞笑係話有xbox就唔會係索狗, 咁個個都有PS4 仲有冇人係xbox打手
你係咪搞錯啲嘢 我話Sony大把cash回購呀 睇吓人哋吉田憲一郎講咩先啦 以前一早講過不斷回購緊啲股權
我有PS2/3/4又用SONY手機
當年Capcom最唔掂時都係借老任作品出Game救亡冇諗過賣盤
點解你地會覺得依家成手百萬級千萬級作品又去埋荷里活拍戲既Capcom要賣比你Sony
所以我原點係覺得唔應該下下諗收購,點解唔做返合作形式?

唔deal咪傾返合作,你睇返前文後理啦
係有人講到SONY唔買就會M$搶先一步咋,真係咁簡單咩
M$用687億收購嘅同時用緊600億回購緊而且下年成交得嚟, M$都已經賺返收購用嘅錢
有PS4 pro, sony電視, sony相機
就算合作都唔會二廠化
結果同依家一樣係全平台
Capcom唔會咁撚蠢明知你呢期弱勢仲死攬出獨佔比你
正正都倒轉,有左Gamepass先係遊戲玩你而唔係你玩遊戲。
你只會好似以為咁老翻咁,好多遊戲,每隻都下載,每隻都開一陣
無一隻玩得爆,因為每一隻都對你黎講「無成本」,你每一隻都唔會認真咁玩,浪費左遊戲,又浪費左你自己既時間。
諗起一句,經常見到

利申:全平台玩家
傾唔掂獨佔合作咪做返自己第一方廠囉
而家係想像有乜嘢方法SONY可以突圍,唔係諗每個方法可能會有乜嘢問題
係呀,第一方廠整遊戲都可以失敗架,所有方法都有可能失敗架啦,咁點你係咪有個一定成功嘅方法?
你要咁樣諗問題,M$買間臭朵又越嚟越差嘅暴雪,一樣可以係失敗
MS用咗687億買Activision 得返615億 Sony有500億 大家鬥用銀彈互片都係兩敗俱傷㗎咋 人哋都未必係想咁啦
THE LAST OF US 2 普渡眾生
SONY真係多得佢唔少
呢個真係犀利,Last of Us 當年係PS3後期最出色嘅獨佔作品,居然可以搞成咁
幻想?如果MS一早係有錢玩晒 就唔會連輸三代啦 最盛世360嗰代最終都係輸 XBOX FY2021營收好似排到連三廠Activision不如 收皮啦 玩?玩到連三廠營收都不如都好意思出嚟踩SONY 笑死人咩 節省少少啦
痴埋SJW已經搞到啲露少少既二三線日系都唔出得
係FF7呢啲級數先有特權繼續比你賣少少性感
DOA都要收返起對波
閃亂神樂直頭出唔到得返隻手機Game吊命
以為第一集hit咗就唔洗理fans
而家連horizon 都特登整柒女主
冇架喇罪大叫sjw買佢地d驚
起步先 我以為你有錢就贏晒㖭 點知唔係㗎?好肉酸囉 得嗰百幾億營收 母企咁多水都輸 最慘係咩 係畀你加埋Activision嘅營收都未多過PlayStation 想笑死人咩 仲係排緊第三咋陰功 同排第二嘅騰訊傾吓偈先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞