微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
呢啲兩睇

好似有左gamepass後,我玩多左好多我肯定唔會俾錢買嘅game,係連上市後幾年steam特價都唔會買果隻

暫時可以話gp成為到主流嘅話係會影響遊戲界生態,係好係壞暫時冇人知,可以用串流音樂市場黎參考下
其實唔洗去回啲GK 同死忠
香港多sony死忠 其實同俾人洗腦無乜分別
特別25-30尾玩PS 大呢班
作為過來人都明點解 ,除左有情意結 就係以前靠睇game 書 但sony係俾左好多錢去"讚助" 睇得多認為ps 先岩玩既睇法已經長年累月植左入腦

估唔到去而家仲係用收買方式買獎 洗評分而唔係去做好隻game 仲拉埋SJW去屌鳩玩家
Zerging vs 天啟坦克
我可以理性同你傾 但你吓吓起晒鋼我先起鋼

回唔到本CEO講過 仲要我記得記者係訪問Sony CEO 唔係SIE嗰條廢柴CEO(Jim Ryan) 呢條垃圾無資格講嘢

SIE開發一隻AAA ARPG郁吓幾億美金 我諗唔賣斷200萬隻 都隨時蝕本 未計宣傳費 你覺得收你$79月會回到本?你唔好玩啦 如果PS+宜家5000萬個會員 全部都有Join Pass 一年兩隻AAA都仲可能得嘅 但係咪5000萬個都Join先?

你睇好似好易 實際係兩回事 而且好多遊戲廠商都好質疑Pass嘅做法 你可以話PS想穩陣啲 睇定啲先實行
出到PS5大貨先講何去何從啦
冇機Game廠就唔敢出咁多PS5獨佔
再咁落去呢廿年積落嘅market share只會俾對手越食越多

利申:由PS玩到PS4代代都有,而家諗緊買叉盒
所以我唔會買數位版主機 另外我會揀廠商 非往績良好嘅廠商我唔會衝 睇咗人玩先買 我忍唔住衝 衰咗我自己食 睇完人玩我都中伏直情係抵死 復仇者就係活生生嘅例子 真係終極垃圾 但中咗伏算數 我豪畀佢 連佢隻碟我都無賣 出去交收都浪費時間

嗰啲game咁賣得仲入Pass ?我就畀個例子你 SE隻Outriders幾垃圾?講真 送都唔玩啦 有幾多斤兩 你心知肚明
咁。。。事實係你哋班索狗點到要死攬住部PS4瘋狂係人地switch/Xbox嘅post踩人

任記出MHR你地話480p獵人,毒撚機

Xbox出game pass放題兼支援跨平台一齊玩,你地又話買垃圾

咁串嘴唔屌你班索狗,會對自己唔住

你買到PS5未呀柒頭
咁你咪死返去同話其他平台嘅人講囉 我無份走去人度柴人台嗰喎 我有冇開post去數人呀 起我底都係得MHW post咋 點似得你口講討論 其實係為咗報仇呀
終於live到, 你老味由頭到尾無討論根本就搭唔上咀去講game
我就唔信你條柒頭無download sony堆免費派game
講到啲game你咁唔啱玩免費都唔制
更正,sony賣好多機巿好高營收
賺蝕wfc
係可以睇官網啱唔啱先join㗎 所以我都望過吓XGP 我就唔會join囉 就算Sony照版煮碗我都唔會

你講嘢都好矛盾㗎 講到PS5咁難擺 又大XBOX咁多 你又買喎 咁究竟擺到定擺唔到?
吓 PS+唔啱玩嘅我真係無down 的確係免費都無下載 係你以己度人啫
唔理已經好多年
但總要發下圍先得 始終依加齊平台已經唔難 索狗講到除咗PlayStation平台外嘅遊戲都係垃圾 咁仲唔屌柒班索索咩
咁你咪攬住部PS4玩你嘅假4K畫質去打飛機囉
真係唔好意思 一早有PS5 我攬住PS5 OK㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞