微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
連登膠化啦你地呢班人囉
直接去左呢兩個字黎傾
扮睇唔到?
Left 4 Dead
Half Life
Team Fortress
Dota
Counter Strike
Portal
佢會話steam還steam
Valve還Valve
Valve不能算Steam……Valve!……開發商的事,能算Steam麼?
咦我以為你係轉會
定本身就雙修
我CUT左,退埋錢, 一樣再訂係30蚊唔係10蚊呀
呢個又係啲索狗用嚟誤導嘅point嚟
有gamepass一樣可以買驚完全冇衝突
gamepass金會員過時過節全部都有折
本體入咗gamepass嘅淨係買dlc就搞掂
甚至xbox買game仲可以儲分當錢用
又可以同fd互set主要xbox等於全部game/xgp半價

講買game抵嘅話ps真係唔會夠xbox玩
而家仲吹奏ps買驚論嘅其實得翻啲買完隻碟急急腳爆機賣翻出去嗰啲度縮窮撚,驚啲人唔玩ps又或者ps學xbox玩數碼版搞到冇咗個二手市場,嗰啲人就唔好講乜柒擁有啦
正常呀,唔通長期俾你10$咩
首先, 玩家只會睇個paltfrom 買到咩game, 唔會計係唔係"旗下" . 如果係咁既話, 任天堂天下第一啦

另外, 就算只計自家IP, SONY都唔見得贏到V社。
日系同休閒game玩switch唔好
s玩住先等強化版
Game pass 啲game 隻隻都係download 耐過玩,畫面幾靚都好玩一陣就悶,得隻DQ11可能會玩埋佢

玩到打爆機個啲都係steam 買返黎
ching唔係以為playstation玩到,隻game就係sony擁有呀
之前出咗啦MW2 remake
我仲以為真係轉會
咁清你本身都係玩Xbox啫
其實部份pc用家日後都有機會轉console, 因為炒卡問題 砌部新pc貴
加上有堆本身係主機用家既 多數都要買番console架啦
咁兩邊比, xbox game pass又平又多驚, ps又唔係有d咩獨佔
好喇話xsx貴既 但再平嘅又有xss喎, 我真係問番你做咩仲要買ps
根本唔需要咁,day one game pass已經足夠
暴雪好撚大影響力? 一堆廢game

成班on9 懶係緊張咁
淨係一張顯卡已經貴過一部Xbox,玩console無非都係想平啲玩

暴雪唔大影響,動視先影響大,
歐美影響很大
REMASTERED黎
我Remake 意思係mw2019咁
係俾人lockdown打到口腫臉腫咋
AMD 冇能力搶佔到台積電個7nm 生產線,台積電太多訂單要做,而PS5 Xbox呢d 利潤唔高既嘢priority 係好後好後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞