微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
Xbox switch pc 玩家 :

索狗: 好嬲好嬲
ps4玩到ps5獨佔game
一睇就知人地係只會攬撚住部ps4就好滿足嘅索狗嚟啦

人地唔會玩亦都唔識PlayStation平台以外嘅game

巴打你都係慳返啖氣啦,無視班索狗,去期待下遊戲界之後會點發展仲好
買動視送暴雪
暴雪就係拖低股價嗰個
佢啲 IP 五年前咪有叫座力
而家個名一早臭曬
wow 大部分出名直播主都話唔會返去玩
D4 比其他game追擊
OW2 改做 5v5 大部分職業選手屌
微軟應該會多謝暴雪壓低個價
Steam無乜game真係第一次聽
微軟同 steam 長期有合作
除咗 gamepass 微軟所有嘢都上曬 steam
仲要次次銷量第一
而家點會反面
可能佢指steam自己開發個d.咁又的確係無咩
無3就真
但隻隻都殺死人
Hl
Portal
L4d
甚至cs

是但漏下口風話準備出新一集,成個game界都大地震
我要half life3
出先算啦。個死肥佬。steam抽成都抽到佢肥死
唔係點會咁撚肥

Btw steam的確幫左好多indie廠接觸玩家
唔好逼害dota2 ok?
間公司唔係叫valve咩
不過好似樓上講,佢地自己搞幾隻都係大驚,steam又養到佢地肥肥白白,真係唔知索狗咩自信話steam無野玩
ching 唔係以為係steam玩到,隻game就係steam擁有呀

同埋我又點索狗法
好奇一問,巴打平時玩開咩game
索狗做乜係咁將槍頭轉去 steam
明明微軟同 steam 長期有合作
微軟除咗 gamepass所有嘢都上曬 steam
B社新game已經有頁面
微軟新game隻隻上steam銷售榜第一 賺到笑
點會反面

相反當年收購B社 話唔等於同 PlayStation 斷絕合作關係
結果所有新game淨係唔俾上 Ps 平台
仲唔係針對 Sony
邊個講
買現成都要integrate到落公司先得
不過M$呢方面經驗好豐富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞