微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
嬴唔嬴都唔關你事啦傻仔 ps就算上cod 啲錢都係去xbox之嘛 唔通有錢入你袋咩 你只係隻索膠嚟咋
索索:收皮啦你無獨佔又有外掛
巨硬大佬,MW3重制版唔該
三大陣營大將齊集

而家係咪任軟pc聯手對付我索
我索真強大
所以話呢
索狗同SJW, 小粉紅一樣, 都係人類文明既毒瘤
屌點駁
assemble
仲記得啱啱MHW出個陣,有條索狗講到sony中文獨佔嘅做法係大將之風,比Xbox PC 我任玩家笑足成個月
所以sony d 獨佔越來越sjw向 全部都加D黑人女權變性agenda
其實都係迎合番D sjw fans
同拍抗日神劇俾中国人睇一樣道理
贏多次挫吓軟鳥啲氣焰都好 無錢入袋㗎 心爽都已經好夠
挫就挫咗 不過係Sony 啲股價囉
無乜所謂嗰喎 係咁畀分析師唱衰 以前最低USD $50都試過 反正Sony自己揸住65%股權 分析師係咁做低 佢自己回購返啲股份都仲掂 反正有USD 500億Cash同堆垃圾分析師慢慢玩
你鍾意啦
我幾時話Sony輸都無所謂 本身就放好少股權出嚟畀人投資 炒高極都有譜啦 遊戲業界FY22邊個贏 2023四月就知 我放長雙眼
因為佢眼中Sony 同炎柱大哥一樣永遠唔會輸 就算之後比Xbox 爬頭大哥都沒有輸
淨係想M$快啲擺COD落Gamepass俾我玩
股價跌同實際公司營利無直接關係嗰喎
要挫下sony氣焰先真 成撚日想教育玩家
GamePass 只會減少遊戲生命週期,最受影響係有貨金成份嘅遊戲,長遠對啲遊戲廠商不利。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞