微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
我都係驚個畫面差少少
但唔洗食炒價好似s抵屌啲
反而想EA呢d轉手
點計都係Xbox x好
但想平玩,xss其實好抵屌
點都好 做返起競爭係好事 唔好俾Sony懶
MS 有錢
MS 根本想推XSS ,無Rom 就一定買GP ,有Rom 就有機會玩二手實體碟。
PS5 講真超頻到出煙都追唔到XSX,平又唔夠XSS 。
佢唔駛落架,淨係你要DLC 就要買過隻Game 都夠做
對共雪個老細黎講,收錢走人好過。
都唔出奇 睇佢個款都唔似想賣game賺錢
Game界Netflix
ff7啱啱上埋pc,雖然仲係epic限時獨佔中

ps依家啲獨佔多數都係限時獨佔,其實真係冇乜理由擺多部機喺屋企阻埞
初出買到機嘅人少
>game廠唔敢ps5獨佔
>冇必要搶機
>舊ps玩家都習慣咗喺其他平台玩
>過咗兩三年真係有walk in正價機,玩咗都冇咗意欲買(覺得部機舊)
>廠商更加唔敢獨佔

ps5已經進入死亡旋渦
先唔洗講ps5唔夠頂級pc靚
但有幾多個人鍾意靚芒睇暗瘡肥婆av咁重口味

返去玩switch 冇聖光仲爽
唔怪之得任天堂會出2DS
仲要得嗰1/3劇情,第二集都無下文,咁急打黎把撚
左膠話呢啲先係靚女
MS 流程

>XSX 缺貨,但有XSS 又平啲
>XSS 無Rom 就焗用會員,但門檻唔高,一入坑就開始養多左會員
>多左人俾錢玩就多Game 廠出Game
>到XSX 下一代/半代 Cut 左個Rom 都唔大反彈,因為好多人入左會,堅持要Rom 請買XSX。

MS 入左正向旋律

(MS 仲有PC 藍海後盾,Intel Onboard 玩輕度Game 都可以)
xcloud先係M$想做大嘅嘢你唔買xbox, 淨係用電話玩佢仲開心
我都係ps2到PS4 pro
之後呢代轉左會xss
其實對於一個要返工湊女嘅人黎講
你二千幾蚊叫左試到下次世代
Game pass又抵屌
真係好撚方便吸引
畫面實差過xsx架啦
但好多game穩60 fps我已經
大滿足
完全唔覺有威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞