微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
你呢個假設係MS真係片贏咗先係 就好似捉棋咁 多兵最後都唔一定係贏 仲要睇戰略

最後邊個贏呢個世代 無人知嗰喎 唔係未來人 仲要佢哋真係諗住用銀彈互片死大家先係 事實佢哋可能想共贏多過互片
取消聖光?我完全唔care啲聖光 唔玩呢啲垃圾game

你頭先先話XGP又送game 咩1 2 3集 咁都唔係曬陣容 唔通叫曬月光呀 笑死 3集咁多你都咁得閒吠 死啦 你夠唔夠時間玩
水平?如果我低 都唔見得為柴Sony而柴嘅人啦 講到Sony啲game咁唔啱玩 仲關心嚟做咩 死去玩你XGP 又唔會SJW 又唔會聖光 啱晒你口味啦啩 又咁多嘢玩 仲使乜玩PS啫 你玩家嚟㗎咋 咁關心人哋賣咩game做乜
點解人哋要跟你講嘅策略行 間公司你嘅咩?唔知以為你大股東喎 我學返你咋
M$ 掟咁多錢出嚟買呢樣嗰樣就係想鞏固自家 Game Pass 同 Cloud 嘅優勢

嚟緊 Sony 玩 Cloud 都要用 Azure,然後話大家用銀彈互片嘅話,罪大可能有機會贏
比月費咪有XGP 點解一定又要跟?

雖然XBOX個CEO訪問就話預咗PS跟 睇佢個款都似收到風 但既然你都體驗緊XGP 點解仲要多一個 唔夠game你玩?

月費玩遊戲無問題喎 你咪玩緊囉 唔夠game要玩索尼聖光?咁難為你 唔好啦.jpg
客倌要唔要花生
M$點都好過比中資收 同sony無乜直接關係
要數其實真係得返cod見得下人 暴雪更加個名臭到
如果係Bethesda就唔同講法
有益係你講咋喎 觀點與角度 啲game唔啱玩 個個月都要畀月費 仲要落咗架 隻game就唔屬於你 我睇唔到得利無弊喎 你鍾意就唔代表我鍾意 你啱你咪攬住你部XBOX玩飽佢囉 我就唔buy 唔係一定要認同你呢個必然有益嘅講法

即使PS出訂閱制 我都唔會訂 舊game我好少玩返 小品我唔會玩 AAA佢又唔會入 咁訂嚟做乜 四五百蚊隻game 我唔缺錢買 買完就永遠屬於自己 當然我睇法又唔會迫你要認同 你有你玩 我有我玩 你同我講理性討論?你講嘢一早起晒鋼啦 仲同你咁理性做乜?

M$ 上年咪成間 Zenimax 買起咗
睇嚟你竇雞 有冇睇清楚我講緊“PS”呀 話你XBOX咩 SIE一早講過如果佢哋用MS嘅模式 將AAA入Pass嘅訂閱制好難回本 但無排除將其他game整Pass嘅可能性

唔怪得你話睇頭一句已經唔使睇 因為你真係無睇 咁你唔睇晒人講咩就收嗲啦
呢啲投資者角色黎啫,sony有咩事最多寫個好plan問佢借錢,但一個咁成熟嘅機構唔會隨便掂同投資者嘅transaction啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞