微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
你選擇無視傳教士啲狂熱行為其實我都唔會有損失嘅
依個IP,咪就係SONY都有搞緊嘅超級英雄漫改遊戲,都係同質
除非你覺得PS VR TITLE會有得做

另外,會唔會合作落去都成問題
大家咁話啦 完全中立嘅人都睇得出你哋做緊乜 五十步笑百步咁解㗎咋 雖然我好撐Sony 但我本身好少出嚟無端白事撩事鬥非 只不過宜家啲人抽唔到PS5先咁重怨氣 但正常供應我睇你哋都唔開心得好耐
你都講得岩既
所以其實我覺得收購角川集團都係個幾唔錯嘅選擇 遊戲業務可以幫PlayStation 動畫可以幫Aniplex
Errr 其實我自己唔睇好VR Game同埋Ironman VR我覺得係撻Q嘅 所以嗰間二廠睇嚟都唔會收購
角川有啲業務可能唔係SONY想涉獵
個人覺得增持角川股權或者淨係deal fromsoft係最好嘅行法
如果一定要用大統一思想,我會覺得收購capcom比較好
角川我覺得係Sony唔想要漫畫書啫 買晒返嚟再將漫畫業務賣出去就得 Capcom家族生意人哋唔一定賣 一係就要開一個完全拒絕唔到嘅金額
都係,konami難講
呢間垃圾感性行先過理性
依家除非sony成個版權買否則免問
所以我原點係覺得唔應該下下諗收購,點解唔做返合作形式?
bloodborne都唔需要買起fromsoft先出到啦
依家個勢唔鬥買好難贏
難保有日m$真係買埋formsoft
要保持優勢就要鬥多手腳
之餘都要追返質 最緊要係唔好再繼續比sjw打橫行
Please班唔打機既人得失班主流客
委託開發當然係最佳辦法 但問題係人哋唔一定接你單 假設人哋用我要開發隻狼2出全平台 用唔足夠人手拒絕你咁點...
收購外國大公司應該唔係話做就做, 有國家層面嘅問題
我支持淨係deal fromsoft/capcom架,但唔一定俾你deal架嘛
所以咪諗增持角川股權,唔使下下成舊收購
都已經講過唔係供應問題
你又兜返去做乜,重點係隔離X記嘅game pass for 無機嘅玩家 同 跨平台

個post係恥笑sony仲將獨佔為主要政策,同順便將索狗以往做嘅仆街野攞上嚟討論
好難想像到時索索搞game pass果陣
我哋拎返啲point索索點駁咀
收錢online咪試左

任豚當年都有份笑
咁都話唔係供應問題 如果供應多過需求 自然個售價就可以正常返 就人人有機打 另外我唔想再糾纏你XGP有幾好 得 你好晒得未

加上你明明個主題口講SONY應該何去何從扮討論 實際都只係復仇 所以你呢啲人咪就係撩事鬥非囉 口講討論 事實係為咗柴SONY台 我又唔見得你同你口中嘅索狗有分別 水軍鬥海兵
我係唔支持PlayStation跟XBOX行呢套 你要得到三廠支持 就要話到畀人聽 係你平台唔使訂閱制 都可以交到豐厚嘅利潤畀人

我諗緊 如果畀三廠擺試玩Demo唔收上架費呢招有冇得諗 咁樣玩家就可以試隻game好唔好玩 好玩就買斷 減低三廠Demo成本
神機咁阻掟你擺到呀?咁無骨氣呀 柴人台又畀錢人哋賺 我就唔會好似你咁無性格囉
睇唔順眼?
咁依加講事實你做咩唔忿氣先
你鍾意啦 我嘅目的已經達成
SONY有GAME PASS點解要駁?

不過以索記一向嘅獨佔政策,會跨平台?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞