微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
Horizon生性極都唔夠抽啦
識買一定買兩邊
因為撚死忠護主犬嘅樂趣大過件事本身

ms話就話買野,都未有得玩,咪玩住狗仔先
但sony working capital 係 -256億,即係佢都冇足夠短期資金,佢果個所謂total asset有2/3 係finance 野黎,會用黎同你瞓落去遊戲部門燒錢?

都係果句,讀多d書先學人玩ceo模擬器,年報唔係睇total數就搵到答案
仆街,你QUOTE依句就諗起Netflix今日跌到仆街
好不祥
開心囉
對連登仔黎講又除一大害嘞
ms又可以做摺埋獅頭呢d行為
連登仔大把無緣無故既恨
Disney+對Netflix 真係好大影響
呢個只係你嘅戇鳩諗法
微軟想搞多元化
我諗如果Sony願意,甚至可以將XGP上架PS
可能今代之後再無主機大戰了
117巴打你知道得太遲
你覺得抵用咪繼續用繼續讚
玩家得益
ms一樣做過好多好多出色既政策同game
backward compatibility 都係佢行先好多
但佢鳩野都做得唔少,有乜好吹奏
邊度睇營運資金負錢 我睇唔到呢個表
呢度遊戲台定財經台
咁sony係咁玩獨佔又對玩家有咩好處?
我地只係想sony死
條友財報都唔識搵又唔識睇走去搵數字黎拋人

打下機啫,sony有幾多錢關我鬼事咩,同埋sony一向都唔係靠買野黎增強自身實力
真心想學野
應該要睇邊D 位 ?
太多數字唔想睇
都係果d啦,current assets - current liabilities ,基本野黎,不過呢啲嘢留返財經台講,呢度只需要笑鳩護主犬就夠
點駁
見一個屌一個一就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞