微軟宣佈以687億美元收購動視暴雪,SONY究竟何去何從?

915 回覆
89 Like 12 Dislike
索索不願面對
世界唔係圍住我轉 都唔係圍住你網上吹嘅人轉嗰喎 Sony無做消費者全部唔buy 咁市場自然淘汰 你玩家嚟㗎咋 又唔係股東 咁人哋點做生意關你咩事?
邊個話入XGPd game唔賣得㗎?好多好好銷量好賣得嘅game都入過XGP啦!好似巫師3、GTA5同FIFA夠代表性未?
真係戇撚鳩,好心佢整返Killzone算啦不過Sony覺得Killzone打唔贏Halo就唔做,我覺得有啲浪費
當年既Halo殺手
而家去左邊

好多做做下唔做
捉猴啦
我都係呢個年齡層, 表示自從入左steam坑之後
sony做乜尻影響唔到我就wfc
係成日上連登見到啲柒頭係度笑尻人無獨佔
同時我手持上500隻indie game
感覺上有幾個人想將個post 1001
不過算啦 xbox game pass實際係點,我諗用過就知有幾爽
不過係多平台同步save方面依然睇唔到有咩進展
最近暫時停左sub, xgp有我都有咁濟
係等緊黎緊啲game有day 1 game pass就訂返黎試, 啱玩就返steam
佢係咁
記得佢話過mhr 垃圾唔玩
話demo都唔得閒唔想浪費時間試

但同任/mh fans 好多時間嘈好多頁

利申:覺得w好玩過r
我學你啫 你柴得人台就預咗有人會護航 意見一定會有正反嗰喎 係你講到好似護航就一定錯 你柴人台就啱晒咁啫

討論如果全部都係正 無反咁仲係咪討論?
我唔介意, 唔關你事
Killzone唔做之後間公司就整咗Horizon
叫Killzone做Halo殺手又太誇張,Bungie年代嘅Halo明顯拋離佢幾條街,雖然Killzone打唔贏但係我都覺得係一個唔錯嘅IP,唔明點解Sony要將佢摺埋,明明係佢旗下唯一有一定人氣嘅FPS
SJW 真係笑撚死,究竟Sony有幾多IP俾佢摧毁咗
剩係玩過killzone 2
麻麻地
係咪好想問點解呢個post可以對鬧足幾日微軟收購暴雪會引發粉絲戰爭我可以理解,但係打足咁多日各位唔攰㗎咩
我淨係玩過Killzone 3 覺得OK,嗰種重工業味道算係令到隻遊戲有特色,不過可能因為COD BF Halo嘅壟斷太強令Sony覺得呢個IP冇發展空間
你真係唔識架喎,本身都唔想理你,係費事教壞其他人。 兩間公司講總資產有咩意思,資產可以係借錢買返黎,睇資產唔睇負債本身就係智障

何況兩間公司結構都唔同,ms係軟件為主,本身就唔會有太多固定資產。 另一邊sony就係複合型企業,有廠有剩固定資產就自然多。 你淨係比流動資產都由你,包埋d磚頭機器比總資產把鬼咩,資產再多咪又係要還債,你估隨便可以拎黎用?含大資產夠多啦,都可以輕鬆斷資金鏈隨時執

淨係執住總資產同營銷黎講,負債唔理,成本唔理
一係選擇性失明,一係真係唔識,一係就支那人,支那人最中意睇一邊唔睇另一邊

建議巴打做打手都讀返少少書先,唔好咁失禮
你話要睇埋負債 我畀埋你 MS 負債1834億 SONY 1979億 大家都係差唔多咋喎
想知佢地係咪有人持有大量是但一邊既股票。

好似兩間公司直接關乎佢地利益咁。

利申:屋企有xb360 有 ps4pro 然後有一大堆膠都未拆封既games因為冇時間打機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞