Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
3000micro係dual opposing 8吋單元, sb1000pro係12吋subwoofer單元, 物理上已經有差別

另外因為3000micro單元細, 佢要用dual opposing黎achieve大d既output, 當然佢份amp個power都大d, 佢literarlly用左sb3000份amp不過將佢塞左落3000 micro度 (correct me if I am wrong)

according to measurement by Brent Butterworth (CEA-2010 standard)
SB1000pro: 20hz 88.8db, 31.5hz 101db, 50hz 110.9db
3000 micro: 20hz 84.6db, 31.5hz 92.3db, 50hz 104.7db

就咁睇rms唔可以反映一切
謝謝SQUIRRELLED 巴
想問 Brent Butterworth 的數據可以邊度有得查,都是想查番幾個唔同牌子的SUB仔的數目
咁空間有d細, 再放大隻d可能頂腳 用住先遲下upgrade番細size既3000micro/kc62
time square個間好串,我去左海港城個間訂,落左$6000,有一大堆海港城coupon....
岩岩係YouTube發現個專講soundbar channel
係咪呢度巴打開
what channel?
用緊Samsung s61a
直出電視optical
成日播20分鐘自己mute

本身用google home
試過用另一個戶口駁apple
都係解決唔到
以前用垃圾T450都無呢個問題

請問有無人知點解決
冇既,我又唔一定堅持要HDMI 2.1, 因為有都用黎插NOW TV 同PS5
追左下post
見好少提LG soundbar
係咪好唔掂?
因為用緊LG 電視,睇下有冇需要用返LG soundbar
用緊Sony z9f 換A9好唔好? thanks
YAMAHA- YAS-209 大家點評價
琴日行過 銅鑼灣英x -$200
電器鋪就食信用卡優惠
官網code -$100
諗住買q800a黎聽歌諗唔諗得過
有冇巴打最近買左q700a + 9500s? 大概幾錢?問左avlife 最平5880
師兄你打電話定直接落鋪,你呢個價之前加多少少已經q800a + 9500s
今日去過問,好似全線無貨。要到月底先返。
aeon做緊福祿壽 Q700A $5888可以揀多兩件貨 但是要自己令買9500s
想問下Under 2萬唔等A9,Q850A會唔會係一個好選擇,用緊罪大電視
其實依家ikea個隻做後置都好夠用
trysonos.hk
周不時都有coupon
好似最低價見到係4299
有時都係看有冇啱信用卡優惠, AV生活同凶記都有賣, 4千幾蚊我覺得如果啱用真係好抵, 自由度好大
直立支架好多分店都無貨
要走多轉
新手一問,Yamaha隻SR C20A最近discount $899
買唔買得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞