Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下
依家q800a個保養 駛唔駛keep 紙盒個條碼架?
thx巴打, 另外想問下點樣起個細MON仔到見到係"dolby atmos"?

電視LG C1 (見到有點燈)
連接有冇改善?
之前聽講話因為連接有問題而家停咗出貨起碼要等到4,5月搞掂先再出
Soun bar 應該 用 船運?
Play 有Atmos 片就會係個display 走馬燈出一次
想請教一下:買咗條soundbar番嚟但係自己on9先發現電視得coaxial可以出聲,有冇師兄可以指點下點將電視駁番出soundbar…
- soundbar有hdmi, optical, 已買coaxial轉optical線但都唔識出聲
最後有冇落到order
你部電視都幾舊下,換埋電視
連接問題就唔使停產既,升下firmware就解決到。係疫情關係閂咗間廠
我上年10月尾訂,希望3月會有啦
10月仲未收貨?可能淨係造咗頭一批貨就停咗
我九月尾訂本來話11月有貨,之後打嚟話因為好多人投訴連接有問題要等解決咗Sony 先會再出貨,起碼要等到三四月,最後退左訂
你見官網review都係個個投訴連接有問題,我就穩陣啲等到出第二代先再考慮了
2018年嘅
55PUD6172
咩電視 soundbar? 用唔到hdmi ?
Denon S216 評價點呀?
諗點買唔買佢
方便,一條得嚟個bass 唔差,可以震到梳化都feel到,DTS-X個分析力唔錯,係會有少少3D聲出,唔會好flat,佢左右個兩個氣孔會幫手spread開啲聲波,做到好似有環迴立體聲嘅感覺,唯一唔好係人聲唔太出,背景聲太亂個陣會唔太聽到對白,但蝸居嚟講無得輸。

我嚟緊搬,想upgrade枝soundbar上5聲道同想要atmos先買白Arc玩下
到時補 9500s 希望有 discount.
土地問題 Sonos Arc 未必夠位放同埋老婆可能覺得太闊, 如果買Beam 2 用住先遲d 先考慮加 Rear 推唔推介咁做法? p.s. 個廳唔大
ching係木耳又唔追求太多嘅話,beam 2而家抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞