Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下有冇人知s216 soundbar係咪一定要用ARC駁先用到DTS Virtual X同轉個嗰聲既模式(Movie, Music, Pure個啲)?
定用光纖輸入都用到?
應該唔關事, 果D所謂既mode其實只係preset eq黎, 我之前都用S216, 建議唔好開dts virtual, d聲好散同好假
未回氣呀
又屎忽痕 訂左條8xx 幾蚊既sub 線
佢隻sub 係味掂? 聽講無線sub 佢算數一數二
其實我之前都是用左300蚊線,貪是威達線
青蛙巴是邊一條sub線,可否推介下邊度有得買?

Post76 大王介紹個條
我而家用緊條50 蚊既綠聯
Post76 /雅詠都有得online 買
我要單條唔要Y 先係雅詠買, 應該今晚收貨
正,等青蛙巴試完可以話我知,我駛唔駛要敗家換走條AQ BLACK LAB 線
唔知s216換 beam g2算唔算升級, 得間去av試吓先
一條bar 做曬 高中低音
硬件 能力有限
清而家轉咗咩bar
Beam 2 話做個假既天空聲,效果如何?
Arc 貴成倍
啱啱係AEON入手Q700A 25號送貨!想問吓邊到買後置平?唔該哂!
dolby channel個d demo test片咋
想問吓咁多位師兄 筆值3k樓下
想買條soundbar聽歌打機睇戲
有咩推介? 3叔Q600a ? s216?
youtube既audio output只得stereo, title寫atmos冇意思的
想問有咩soundbar 睇戲 聽歌ok $5000內
係6999 再5% off?
而家香港賣成$9999,如果係Amazon集運翻香港有無著數
聽完,無乜Feel
美國買香港保養受唔受先?
其實可以諗下Samsung Q950
Bose 真係偏貴,外國評測q950高分過佢
$12000齊曬所有野,仲要11.1.4
如果bose 要齊曬應該接近$20000 但得5.1.2

論性價比q950完勝
請教各位巴打,5K內,淨 sound bar 係咪一定需要 subwoofer,同以前5.1 一樣?
唔系好覺😂😂😂😂 可能塞左入櫃散唔到出黎
Btw 宜家Bose 專門店有得玩條900,有興趣可以試吓
感謝師兄,950我果到擺唔落不過去試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞