Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
兩個月前買q800a 今日送先話無貨。預計下星期有 又話咩留貨 到時一定有 ,D7 avlxxx
等左兩個月先話無貨 明明有新玩具 宜家你又要等多個星期
電視來左 喇叭無來。慘🤦🏻‍♂️
都可以接受 過幾日去問下先
不過我諗訂左都未必有貨
諗緊去唔去avoutlet問下 我見隔離電視Post 推薦細鋪其中之一
但有冇人去過買sound bar
我以前係個度買個部電視 ok的 態度都唔差 部電視都冇問題
好似重係黃店黎
買左電視同soundbar 😖係幾好既。不過無貨~2個月前訂 又話一定有貨又盛。點知尋日同我講bar要等三叔再通知~
巴打請問Sonos arc都用到Ikea speaker?
師兄唔係去左AV生活買咩?
可以
多謝分享 剛睇了 A7000好似性能幾好 搵日去試聽左先 不過應該考慮ST5000 因為慣左擺一條soundbar 係個櫃上面
雖然吸引, 不過此路不通, 等批文上sb2000
新手剛入咗套2手fullset Yamaha YSP-2700……大家知唔知佢ok嗎
睇價錢啦, 如果幾百一千入門玩下咪ok

依家買新既話就算YSP-5600都唔推薦, 始終太落後啦
間間買都一樣,最終送都係原廠送。我以為佢會留到貨者🥲
睇錯左 我係av生活🥲
終於買左SN7CY. 電視無ARC, 不過都真係用到.
Google TV > Soundbar > 電視
全部聲音靠Soundbar出, 電視無聲.
如果有ARC既分別係咪Soundbar同電視會同步出聲?
A7000 都可以當一條過用
都唔會同步出聲
巴打,你有冇買埋隻subwoofer 700 ?
有野想請教
無 初入坑home theatre 音響
未知有無subwoofer既差別
我都對SN7CY好有興趣,不過想知無eARC會有幾大問題
我想喺睡房擺條soundbar, 主要係駁notebook(Asus tuf with thunderbolt 4) 同mon (Asus Tuf VG28UQL1A,4K 144hz). 有無ching可以教教路,或者有其他好soundbar可以推介吓,(Sonos beam 2 out咗bud, 我想2-3000搞掂)
我睇Reddit 啲人話surround 同subwoofer 二揀一一定揀subwoofer, 話會升去另一層次。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞