Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
q700A,有3聲道加2個Atoms 聲道,照道理好過216
Polk 啲套裝 一向評價麻麻
不過 可以上啲影音鋪試聽下
有Atmos vs 無 差好遠wo
仲 有得加後置
想問埋如果216同價位嘅話仲有D咩推介?
用嚟比老母睇netflix
無,呢個價錢無其他選擇
Mqrshall 同Sonos點睇
咸片生活個Sales話三叔電視配216有機會連接唔到,叫我揀S60A
有無師兄試過類似問題
yamaha 209
成張櫈咁
已經係細隻 啲12 吋仲巨
快D換啦, 除非空間好細, 唔係DN8真係會唔夠深同埋唔夠力水

最細既12吋, 只係大8吋少少 8吋既話可以用dual opposing上 kc62/3000 micro
上面隻12 吋 係邊隻嚟 ?
BTW , 夠細又 勁既我諗係得KC62
勉強同而家咁上下大細又勁成級就KF92 雙主動9吋 但成萬七蚊啊
svs sb1000pro, 大過普通8吋少少only, 水貨抵玩過香港買既所有同價subwoofer

放得落就sb2000pro/pb1000pro, pb ported大力好多好多, sb2000 pro就份amp再大力d

一定要細既話KC62/svs 3000 micro夠啦 svs 3000 micro同kc62各有千秋, svs 30-70hz表現仲好過kc62, 外國都話買kc62既價錢不如玩dual 3000 micro
SVS 1000 pro 行價大鋪都唔使1萬 抵玩
我等放晒D多餘既器材之後就會入sb1000/3000 micro其中一隻
我都唔知點解佢地咁撚7串
唔係買你唔撚起
市場上有更好產品
不如每次 第一版 pin 起佢
各價位推薦:
2000蚊 Denon S216
5000 蚊價位 (w/Atmos ) q700A +後置
1 萬以下
Q800A +後置
Sonos 淨bar Arc , bean2
一萬以上:
Q950A, sonos Arc 連其他配置
Denon Home 550 系列
senniheiser Ambeno
😂
追哂上個 post + 呢個, 最後買左 SONOS 隻 Beam 2
#其實部電視主要係比個女睇 babyshark
JBL 9.1 無份
babyshark 都要soundbar
可以加返既
但 啲bug 有危機,同 埋 無線叉電後置 我本身麻麻
加強洗腦威力
慢慢加返後置 同 sub 仔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞