Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Sad
請問Subwoofer 最理想位置係咪放牆角?
如果同只係得背靠牆分別大唔大?
Q700a要配9500S喎

9100仲要多舊野多條線
多謝S巴資料,我睇見天龍都加價百分之十,度左闊度有13.25吋,差0.25吋空間可以放十仔,決定立即order sb1000 pro

本身真係見3000 micro 可以直運好方便,但價錢比sb1000 pro 貴左usd300真係太多了,sb1000pro 平左仲有加強db數決定去馬
congrats! 有新野玩

svs應該唔會再加了, 佢上年十月先加左一次價, 本身所有sub既價錢係平過依家個價100usd

sb1000pro係抵玩, 先5千令蚊 同size既REL, JL最起碼2個開
Sor 唔夠update Tim
是 上年九月加價我無識到s巴同青蛙巴,如果果陣買左就保番果usd100

關於svs減價,佢每年二月五月七月同十一月減一日outlet價,我睇過上年十一月,果陣3000 micro 減得果USD 50(新),usd100(有少破損),但最大問題是svs 落單買是用唔到信用卡要用PayPal 或者是swift,所以果陣好多香港用家無落svs官網,而轉用b&x網站,反正佢都唔可以直送,一定用轉運

所以s巴如果是等二月的話,我諗sb1000 pro都係減得usd100唔係真係好多,只係幫補運費
thanks for the info 我上一轉black friday都有mon住, 不過svs真係冇咩減...再上一次減得最多既係memorial day, 不過要等到今年5月尾

svs落單我冇咩大問題, 有美國朋友幫手 同時間其實我班緊隻sb1000番黎 到5月尾有減既話再考慮3000 micro, 因為真係好靚仔
SB1000 是pro 定唔pro?
運黎香港要幾銀?
我用訂口罩介紹的轉運倉計過大約要HKD1000送上樓。
sb1000 non pro, 用住先等discount

我之前訂音響野用bns, 以佢既速度其實又唔算好貴, 計過一隻sub都係7舊幾水轉運, 不過要去佢d collection point拎
SB 1000 non pro 幾錢?邊個網仲可以買到non pro?
朋友借用 舊版svs outlet有架, gloss finish 499.99
想1000 蚊內收條二手 soundbar 下海
係咪冇乜可能
咁你朋友應該是升級了……好羨慕只是俾運費就有
想問 pro 同non pro 差啲咩 ?
主要是用apps 可以教隻sub 仔
加埋就大多小小
而家新貨都是pro 無non pro
運費都唔使比, 直接上去拎 未知佢想玩咩JL定繼續SVS
SB-1000 13 x 13.5 x 14.6" / 33 x 34.3 x 37.1 cm (with Grille)
SB-1000Pro 13 x 13.5 x 14.8" / 330 x 342 x 375 mm (with Grille)
W x H X D
好正 同我隻DN8 差唔多size 但成12 吋 可以炸佢老味
PRO個EQ其實都好吸引, 可以用peq執靚仔d frequency response
B20A 好似都係 1500 樓下
到貨要請教S巴點樣玩果個EQ
青蛙巴:換啦換啦,一齊玩sb1000 pro
你的DN8咁新放左佢補少少就有,計埋轉運大約是HKD5800 (送上樓價)
只是要多少少工夫去拆jumper
係無天空聲 (arc 有upward driver), 個upward 食你50cm 睇下你需唔需要啦
beam 都係68cm 先買佢可以塞入電視櫃
另外加咗後置其實都超大分別,求其開套starwar 就聽得出
利申 : beam 2 + ikea surround + sub
佢亞洲代理係tc acoustic, 唔關sonos 事 sosad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞