Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
貴,最緊要貨期一直甩,點試
其實熄左D CEC 係咪要用返兩隻遙控? (TV 同SOUNDBAR各自為政)
諗住買 IKEA 隻書櫃喇叭配 SONOS BEAM GEN 2 做後置
好似話嚟緊出第二代
都係睇定啲先
有冇ching 試過Sony 電視配Samsung Soundbar

有冇鑊氣?

本身想買Bose Soundbar 但真係太貴。而家打算Sony 55X90J 配 Samsung Q900A
用緊a9,係推薦既,不過有貨先講
土地問題梳化未必可以拉出, 不過張梳化都算厚,其實同人坐既背都差20cm +-, 應該都workable?
A80J+Q900A,無乜問題
好多巴打都係SONY TV+三叔soundbar,好似都無乜大問題
用Sony remote 控唔控制到Soundbar 大細聲?定其實都要分翻開兩個Remote?
哩度好多人都係Sony TV 配Samsung soundbar
包括我

49X9000E + Q950A 用家上
得呀,用返電視遙控就得
不過較大細聲時,得soundbar個display有音量顯示
我sofa貼牆就咁放喺
兩邊扶手位後面
慳位重幾好聲
Sonos Beam (Gen 2) 同Samsung HW-Q700A唔知點揀好
房用主力打機睇戲
價錢上差唔多
兩者係音質上好似各有優勢
我買左Q700A.
Sonos 得一個HDMI

我要另一個hdmi 用嚟駁其它野
有一日入去時代個間,條友夠膽話唔係佢度買,唔好去入問佢野。佢話check到邊度買。
Thank Ching.
想買Q950A 但真係係冇位放後置sosad
又係梳化貼牆?
試吓跟我做法囉,
又或者學上面啲ching淘啲座地架又得
Q700A啲聲感覺如何?
唔係好差,不過好貴
Q950A 都唔差但平 A7000 full set 差唔多一半,
仲要 A7000 d 貨期好耐,
除非你要 HDMI2.1 同罪大粉先會考慮
巴打就咁"long" 住係梳化邊?

個後置洗唔洗有d角度set向自己?
想問問點解話svs 3000 micro 同SB1000PRO差唔多?
因為SVS 網寫1000PRO都是得325W 3000 MICRO 有800W
1000PRO 個W同青蛙巴的DN8差唔多

TO 青蛙巴:玩得DN8不如玩埋SB3000
水貨寄黎香港都好平
角度最好直接對耳仔
9500s似係直線射 冇咁擴散
DN8 用緊啦
我廳唔乂而家仲擺sofa 同電視櫃中間(伸腳就踢到隻Sub 仔 都掃到sofa 震曬
遲啲換一換條sub 仔線睇下會唔會再好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞