Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
問個白痴問題
sony電視用其他牌子sound bar,用電視個遙控可唔可以直接控制聲量大細?
一定要, 有後置差好遠

利申: Q950A滿意使用正
基本上可以
但唔係咩soundbar都得
明白,同埋kef各位又點睇,T305或者LS50+subwoofer o唔ok?
兩回事wor, kef T305又好LS50又好, 都係要另外再買amp, 除非你講既係ls50 wireless 2+kc62, 但係已經over你2萬蚊budget

soundbar/a9贏在av方面既表現同埋方便, ls50係2ch黎, 加埋sub仔都只係2.1, 唔會可以玩到atmos/dts既影院效果, 不過當然佢聽歌會比soundbar/a9好好多

另外唔建議買t305依d所謂既影音套裝, 比正常分開買speaker黎砌既setup質素差太多
各位師兄 我買咗個soundbar
但次次套戲一去到重低音,例如爆炸,final boss 出場個啲時候,個低音一出個soundbar 就要震到個殼都震,之後有啲好撚嘈既盒震聲。 可以點解決
subwoofer rattling, 就算用standalone sub都經常會出現, 通常用sub仔墊or改擺位黎改善

soundbar既話可以試下去daiso買防震墊睇下有冇用, 不過咩soundbar rattle到咁? d低音單元細到咁都可以震得咁勁?
HD Fury HDMI splitter 可以做到
HDFURY一定做到, 用緊

不過佢除左splitter之外仲有另外好多既功能, 所以先值咁貴
好耐之前好似見到有巴打話LG電視 夾其他牌子SOUNDBAR係咪有咩缺憾?
想問下點解Yamaha YSP-5600 會跌到去7千幾咁平? 有伏?
用落有冇咩缺點 見咁抵都心動
冇追開po 唔好意思 想請問一下單獨買950a 同 800 + 9500s 分別明唔明顯
出咗好耐冇咩更新 跟唔上新format 但係某程度上呢隻仲係好嘢黎
啱啱訂左sonos beam 2
希望ok
買左Sonos ARC + SUB + 兩個SL - 好開心!
尋日去Fortress, sales話月底有優惠
2022係咪未announce 有咩新soundbar?
擺電視櫃上面? 似共震, 去12 蚊店搵啲水草腳墊 墊4隻角
無4k hdr pass through
我冇乜追求 九舊水交足貨
試下囉 唔得就當買個教訓
如果部全hdmi直入電視,淨係earc 駁soundbar 有無影響?
有無興趣官網夾8k-1k? 問過英京-$200
請問你邊間訂 要幾耐? thanks
已經買左全套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞