Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

如果係堅既話samsung隻新subwoofer好似有番d subwoofer應該要有既樣
聽日睇下有冇q800a+9500s
6k5樓下就狗衝
陷家剷罪大,真係出多對有 up-fire 嘅後置,我屌
第一次入黎, 請教一下

畢直2千左右, 用黎睇電視同睇Youtube, 少量電影

睇中左以下兩隻, Q600A 之前見過有地方做特價
HW-Q600A 3.1ch Soundbar (2021)
HW-A550 2.1ch Soundbar (2021)
百屌成材
仲要係真無線, 電都唔使插
唔知堅定流, 如果真既話隨時今年新lineup都會有更新
買撚咗之前果對真係情何以堪
不過一對sa-rs5差唔多等於兩對rs3 信仰依然無價
咁佢早講我一定唔會買 RS3
咁正方好似好難擺咁
真係貴過samsung好多, 賣點只係無線...
不過SONY肯做都好, 有人肯行第一步其他廠先會跟 JBL hea做唔計
你之前話JBL多bug我有d分唔到你曲定直
唔知點解JBL攞番舊個隻5.1分拆式出黎賣但又唔再賣9.1
我哩d見到iphone唔跟charger已經覺得呃錢嘅人見到sony咁撚樣搞真心唔識俾反應, sub要$6000 後置大約要$4600, 加埋仲貴過JBL 9.1或者Q900A加後置
我好pure好true jbl 9.1最hit果期好多人report各種bug,不過我之前用真係咩事都冇,我估係projector冇咁多hdmi issues。所以佢多bug係咁黎,不過又未必個個都中到 反而係好憎佢個代理用大陸版當行貨賣

對於sony既價錢只能夠講信仰無價,本體已經貴過人仲要咩都要另加
想請教下咁多位師兄,X90J用Bluetooth 駁soundbar, 一直都運作正常,但我一㩒完電視remote個大細聲,就冇晒聲,明明冇斷Bluetooth, 輸出都係音訊裝置。

我本身懷疑個soundbar有問題,我嘗試用電話駁去試下聽歌,又正常,轉返落電視又係冇聲,有冇師兄知咩原因?

萬分感謝🙏
成 set A7000, SW5 加 RS5 過兩皮
點解唔插hdmi?
因為條soundbar冇HDMI插😅😅😅買電視送既🤣🤣
想要一條過冇十仔, 有wifi streaming, 有eARC既soundbar有咩選擇
睇過sn7cy但好似得藍芽播歌
sn7cy好似只support ARC
Sonos ?
咁低音一向都係正方
巴打買得X90J,不如買番條好啲嘅soundbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞