Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Update 完解決左連接問題啦
想請問各位師兄岩岩換左電視Sony A80J,想配翻套音響係屋企主要打PS5同睇戲,自己上網睇過Bose 套900好吸引,想拎下意見同想知香港幾時有定直接美國集運翻黎好
另外佢套subwoofer module 700 同後置 surround 700值得入手?

有考慮過Sonos arc 不過size太長唔係幾岩
通利做緊yamaha特價
好似幾抵屌
宜家都仲要2K
有地方, 有budget
梗用900啦
再加上surround
想問埋聽歌表現點呀?
新買Samsung Q800a 請問有無野要set
有個pure mode, 人聲出啲,bass會細啲,我覺得好過q600a,Samsung 聽歌麻麻,我自己覺得整體無咁順滑,高音偏尖(個人感覺,不喜勿慘)
Check下bose 支唔支援pcm5.1/7.1
無的話ps5只會出到Dolby digital 5.1 dvd壓縮音質
但其實ps5係dolby音效好d
睇blu ray就係, 打機就出pcm點都好d
有無巴打鳩沖?
邊套抵屌d
333套有咩分別
去完罪大到試a9,的確唔錯

之後去左咸片到,試埋Sennheiser Ambeo,包圍感係差a9少少,但係唔洗揾位放後置個兩隻,一條過搞掂,唔知大家會點揀?
3.1.2我見都唔少牌子有出,大家有冇咩推薦,花多眼亂
暫時入門到中階大路牌子,sony 同Yamaha subwoofer 係收得最合理同自然,唔會一尾得個量多。
用緊三叔800A
想問下Disney+如果食到Atmos
會唔會係前面個mon仔顯示
Polk Audio Signa S4

呢隻上個月出,對唔對得住個價
電視下面有位,而梳化左右無位,揀ambeo。掉返轉就揀a9。不過都係嗰句,實體後置真係好重要
700會,我諗800都會
Ching, 如果s216 同LG SN7CY比呢 ?
係咪連9500S放?
想問下四千蚊左右
Samsung Q700A之外仲有無咩其他選擇
另外就睇緊
yamaha yas-408
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞