Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
用q70T 試過smart update 一半頂死左
條bar 要hard reset
掛牆難唔難搞
Bose 900 台灣 有人開咗箱
可以睇下https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=348&t=6481515
其實今時今日 唔計好大隻 唔要HDMI2.1 FUNCTION
8千蚊 買 YAMAHA YSP-5600 有咩不足?
想問Yamaha yas408 同LG sn7cy比,邊款會好啲?
出到 HDR Dolby vison 都至少 HDMI 2.0, 連呢兩樣都無pass through
5600 無earc 又 未必食到回傳Atmos, 真心唔建議
有冇人最近買左q700a+9500s
係咪分開買會平d
我買個sub仔700 6299 問極個sales都話冇折
6299已經平左,官網做緊6999
未買可以試吓豐澤百老匯,尋日睇仲係6299
Sn7cy
係上兩個星期買架啦 個陣時都未加價
我5985係因為係商場會員所以有5% off
巴打又係買900 smart soundbar?
Oh i see…

係呀
拎左貨未?

我懶得搬叫佢送貨
未呀 都係叫佢送貨 ..
低音箱係咪一定要擺係條soundbar隔離?
好似唔夠位擺 擺梳化後面有冇影響?
我買咗
其實是咪hdmi同optical其中駁一個就得 好似冇乜分別
應該hdmi>optical
前日到左貨
快樂使用中
想問下beams 2.0 見佢話atmos 一定要有earc

如果電視本身得arc 同無atmos
Xbox/Apple TV>hdmi>支bar>hdmi>tv
咁樣會唔會都出到atmos?
900其實未親身聽過

之前一直都想買700, 個感覺好似比同價位Samsung / Sony 好,但都見700出左好幾年,就一直忍手,到半年前想買Q900A, 又出新聞話出900

結果就等到而加
另外Ambeo 都有留意,不過真係太大舊,搞唔掂
等得又可以等今年Samsung條旗艦soundbar,計性價比Samsung一定高Bose一截…
Ambeo 太大舊,冇乜美感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞