Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
成個smartthing 一D都唔smart....
又唔可以經個apps改前中後既setting
剩係可以改下EQ同大細聲&播歌.......
Remote做到既野佢做唔到=垃圾apps
1516緊 Sonos beam2 or Q700A
頭都痕
到底bose 900 出未

等左好耐
2000 Soundbar
唔介意用二手
有冇師兄有推薦
唯一用到嘅分唇就係入咗房唔記得熄機
可以經個app熄
今日出嘛,前兩日專門店已經有得試。
諗緊今晚定聽日先拎
師兄快d 拎,期待你包膠

埋單幾錢?
thx
條900賣9,999
隻sub仔700賣5,985 (已經加咗價 6,999官網,不過我估可能可以R sales賣返舊價)
未買後置
sub 仔應該係舊野?

後置咩價位?900 行貨貴成3000
係,舊model黎,不過加得價應該即係冇咁快有新model住 (鳩估)

後置約四千中好似。
900行貨真係貴外國好多 cls的,反而sub 就貴唔係好多。

巴打點解有興趣入手Bose 900
後置3299 ,吹大咗sorry
eARC 山巴咁撚貴架咩
Beam 2 同 Denon Home 550
你地會買邊條
重睇樣就BEAM 2
睇價錢就BEAM 2
聽質素就自己試

如果要加rear speaker就Sonos 優先, 可以用700買到個ikea speaker做rear
重點應該因為係有Atoms解碼, 多聲道, 有cal 同4K 120 pass through, 我估
垃圾嚟,反應又慢
唯一用處係連到 wife auto update fw
ikea 原來700 咁抵玩 係咪好易pair 到? 隻beam 2 應該今日到 聽住先
好想換550
但手頭上電腦同hifi都係用緊optical
而家用SR-B20A先可以咁做
新入手左部LG 55c1電視,想問下4000樓下soundbar有咩選擇?
應該唔另外再買sub
DENON DHT-S216
SAMSUNG HW-Q700A
各位巴打想問吓,房間所限個soundbar放唔到正中間只可以放近一角,咁係咪所有有側反射喇叭嘅都用唔到,例如q950a,定係會有嘢較到?

唔知仲等唔等到A9...
掙扎左好耐買JBL9.1 定 sonos arc
見有其他forum話JBL 有斷線問題
唔知有無其他巴打有類似問題

如果JBL軟件有問題
可能都係買arc ,之後再慢慢過海關加上去
個update出咗2個星期佢先detect到
我用手指好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞