Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
珍,岩岩入左beam 2 了。
見到Carousell 有人賣ht-a9 $8999伏唔伏
Budget 有限

如果二揀一 大家會揀邊支
Nakamichi SoundStation 8W 2.1ch
Yamaha SR-B20A Soundbar
坪州收貨
@文昌巴 有冇買埋svs soundpath,換左之後低音實淨左好多 真係有用
問下佢邊度交收就知有冇伏
搵中埋 ps5
我一出就買a9到而家真係無後悔
斷聲問題又fixed
只要長開唔關就無問題
買果時喺k11 musea買 咁岩仲有幾倍k dollar promotion
加上捉老婆做sony新會員 又有分換幾百蚊coupon
買完a9再用埋k dollar+sony coupon補多2000就入到SW3 (不過Sw3未到貨)
岩岩好用埋消費卷就入到手

SW3本身話一月到貨 而家都未有
呢個真係灰
家庭影院 一個中置 一個低音都緊要
本身用緊sony sound bar
由試聽到到手,我老婆無投訴過咁貴
而家仲話返唔到轉頭
證明a9其實都已經不錯
係成日bass位就到唔到feel
但包圍感係以前俾唔到我既

sw3黎咗再報告下
本身諗住比自己聖誕禮物,等等下變咗新年禮物,再等又話要三至四月變咗復活節禮物

好彩果時都好乾脆咁扑鎚買咗
師兄係咪新 Sony 電視 用到埋個中置?
但係SW3 喺 𝗦𝗢𝗡𝗬 online store 購買有貨
HT-A9 先唔畀訂
果然係早買早享受
電話問左Q800A+後置 6770 錯過左優惠
但唔知現場問會唔會再有平D
700同800個 sub其實差唔差得遠
想買 SONOS Beam gen 2 + SONOS sub
如果想加後置 請問有冇無線speaker 選擇?

ikea 果對係平 但有冇啲可以冇埋電線嘅後置選擇?
唔該晒
我覺得落鋪頭問實際啲
我用同一個ver, 重裝幾次都無atmos (app store同apk都試過)

真係唔知點解, 試到灰左

sony 49x9000e
下星期先有假 諗住到時落鋪問 順便試埋
睇過啲comment 好似q700個sub bass 唔太夠 啲人普遍話加多小小上800仲好

但呢啲都係個人現場去試為準
個人覺得800都係好柔
我係A90J earc sound bar 𝗦𝗢𝗡𝗬 Z9F
似乎D+ 要eARC先出到Atmos

死心唔搞了, 謝咁多位巴打解答
我無用新型號
無中置
但其實唔係真係咁緊要
當然有就最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞