Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Check 清楚 5600 有無earc 同 埋電視係咪真係回傳到Atmos
明白,今日去罪大專門店睇下先
如果只係夠budget 買Q870a 或者Q900a
揀邊個好
銅鑼灣時代fortress
12月尾訂,下個禮拜到
大前題肯拉線先
淨係 對後置 要由AMP 拉去 後面 都難到唔少人
仲有隻subwoofer 都唔係無線 除電線外要多條低音線由AMP 俾signal 隻 subwoofer
至於筆直
真係想砌既話,2萬我會選擇 Denon x2700/3700 / yamaha V6A, 再加set 5-6千既5.1 喇叭組合
Wharfdale dx2 / Polk TL1600
至於 KEF T系5.1 淨係 喇叭都萬三, 未計M ,喇叭線
應該out 曬筆
LE50 當然好啦, 但 一對前置都去左過萬, 除非筆直再加大
前者有後置, 後者無
我會揀前者
等巴打報告
如果要砌av setup, 我自己唔建議咁玩...買d cheap既影音set真係倒不如買住好既2ch先, 之後先慢慢一隻一隻咁加番上去

真係有時間又好有心玩既話, ls50唔係meta, 二手好新既condition 5k都買到, 2萬可以夠玩前置ls50 x 3了, 不過要花時間捕住個market咁解
佢冇 HDR/DV passthrough 又冇 eARC 真係好不合時宜, 除非你依家仲係用緊舊款電視
上次淨係update黑盒,今次有冇update埋喇叭firmware?
shield tv pro琴晚udpate左, 暫時唔覺有咩大分別
我update之前同之後都冇試過drop frame, 會唔會係cable問題?
唔好意思有少少離題,想請教各位如果2k budget內,想同時連ps5同desktop,有咩迷你soundbar或者電腦喇叭推介?
冇位放 ARC
p.s. 部野白色用左 2 日已經比仔女用原子筆幫佢扮靚
老婆想你直情吾好買bar,慳返用來買袋俾佢添
岩岩行完sony , 忍唔住買左a9
a7000 都係麻麻,
但完全唔知幾時大貨真係好癲
師兄有冇優惠呀???
Yamaha SR-C20A Soundbar
係唔係1500樓下最佳選擇
sony 每5000-500 算唔算優惠?
正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞