Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新手一問
買左隻LG SN7CY用但我厭佢D bass唔夠
隻soundbar冇port插外置sub仔, 有冇D平無線sub仔加落去用
不過有時好矛盾, 如果到有代理俾佢試嘅話,就好易變咗76 咁,成篇廣告雜誌鱔稿咁
sony xr晶片會為原生apps既畫面做upscale
我e家插chromecast4k 會變到好怪。。同冇哂upscale
xr chips有鬼佬講定大陸仔講唔會為hdmi input upscale...而我自己試,好似真係有分別,最明顯係d字
官網?我月頭喺鹹片生命買
不過佢都話月中至底先有櫃返
76 要逐隻字去理解 佢會話俾你聽有咩優缺點
歡眾同代理中間關係算平衡到架啦
國仁就 一律英倫 = 好 比較個人偏好多
SN7無得後加sub…
最多睇下setting 推盡個bass
我都同意S216個種感覺, 係好強, 但係個低音係痴埋一舊, 無層次感
可以加,有SPK-8水貨
官網敗左隻Beam 2 等送貨
我上星期五都buy左Arc, 仲未收到送貨資料
700a 係咪睇睇戲 聽歌都ok 想買
邊到買最平?
用緊S216 想升級 筆直大約$4000左右,有無咩推介呢? 用來睇netflex同聽歌多

追過post好似Q800A / Beam2 會比較好?
新手岩岩入左Q700a + s9500s. 用Sony X9000E, 用ARC連線

唔知點解開netflix或者Disney + 既5.1 片, 每次人聲都會好濛, 要pause再開先有返人聲, 同埋d聲都好似好虛咁。youtube聽歌用返standard 2.1 出聲又好似無事

唔肯定係2.1 轉去5.1 係咪有問題,定係setting/ mode/ EQ問題

有無巴打用緊samsung都有遇過呢個問題?
, 我上星期買左隻Q700A, 今個星期五到
我都係用sony, 師兄你netflix 邊套片有事, 我都想試下

校吓central音量睇吓有冇改善
SPK-8有超低音?
想請教下, 我都係一樣情況, 舊電視無arc.
我一路以為電視一定要有arc先可以裝到soundbar, 宜家睇黎唔駛都可以.
唔係好明2同1既意思, 係咪即係只有soundbar出聲, 電視原裝喇叭唔會有聲音咁既意思?
相反,咁講假設你arc係2,咁佢連接電視同soundbar,咁就算1都可以係soundbar出到聲,但如果冇arc,咁就變左1只可以用電視出聲。希望明。
700a 邊到有得試聽同平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞