Soundbar的決擇, 求解答(11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
thx
但我電視唔support ARC 都可以?
因為個一個係輸出,我反而想問你部電視有幾多個hdmi插頭或光纖有冇
最好師兄比埋用緊邊部電視等大家硏究下
電視得hdmi in, 但係係人地送既,好舊型號既三叔電視。
舊到個邊框粗過手掌
多謝巴打,轉左插法work左
Enjoy
有無用家分享下q700a q800a q950a既分別
點駁法?分享下
係咁架咩

睇戲個時好唔爽喎咁
可能係電視問題?
真係唔知
google tv插 soundbar (hdmi)
電視hdmi in插 soundbar (hdmi earc/arc)
因為細鋪係大陸版, 大鋪係國際版
大陸版firmware update慢d同埋如果用android setup要用大陸app
好彩上黎問問先
佢話係行貨我仲諗住點解咁抵
大陸版行貨
你唔介意無google home, chromecast, budget有限都諗得過嘅
firmware好耐無更新, 而家兩邊version應該一樣(初出個陣大陸firmware遲半年先有update)
同價位應該係Q800a加後置, 佢subwoofer差d不過細d方便d
冇研究開soundbar
睇中咗polk signa S4
性價比叫唔叫高
同價位會唔會有更好選擇?
咁可能等我上罪大門巿問下先
電視唔係都要有hdmi arc先得
普通hdmi可以連到soundbar?
佢又照出到畫面,因為我插電視係純粹為出畫面,我平時唔睇“電視”
可以,soundbar可以pass through影像去電視
但如果冇arc就會係假設佢插soundbar 係2 咁就算插乜野係1條bar都唔會有聲,希望咁樣會明
想買Sound bar 唔知點簡好,買水貨Samsung Q600A + 無線後置 ok 嗎?
https://youtu.be/suiPW5FnM0Y又有評a9,原來dolby atmos最少要5.1.2聲道,a9得4.1.4,唔合格,所以唔算dolby atmos
sonos beam 加隻無線subwoofer會唔會唔係太夾呢
真係唔好再post依條友,睇左少少jbl 9.1條片,就知條友只係鳩up,我都唔知條友有冇真係試過ht setup or even鳩試完就當評測

冇睇依條片,不過點樣4.1.4唔算atmos
https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/4.1.2-dolby-atmos-enabled-speakers-setup-guide/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞