短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
吹到耳窿痛
去跑步但見唔到靚仔
樓主恭喜發財身體健康
祝你有多啲靈感繼續寫甜故
等你寫真。甜故嘅一日
更加冇動力去跑了
唔好再ff
喂啊唔ff點跑步
多謝你
樓主新年快樂身體健康
新一年繼續等你既故
3.

之後連續幾晚,我都遇到個男仔。

每一次都係同佢擦肩而過之後就俾佢超越返。

久而久之,我已經由一開始嘅尷尬不甘變到自暴自棄。

是但啦,我又唔識佢,唔通佢會行埋嚟笑我咩。我自我安慰。

諗通咗之後,我就心安理得咁繼續晚晚龜速跑步。

呢一晚,我又見到個男仔。

佢今晚應該早咗嚟,因為我啱啱去到跑步嘅地方嘅時候見唔到佢,係跑咗一陣先見到佢由遠處折返。

連續幾晚嘅相遇令我開始變得留意佢呢個人。

同前幾晚一樣,佢同我擦肩而過咗。

奇怪嘅係,當佢再一次折返並超越我嘅時候,佢一直keep住喺我前幾步嘅距離。

發現到呢樣嘢嘅時候,我激動得幾乎要痛哭流涕。

跑咗咁多日,我嘅速度終於跟得上佢喇!!!

不枉我堅持咗咁耐。

我跟住佢又跑咗一小段路。

同之前一樣,我開始覺得枯燥,同埋有少少唔夠氣。

轉移視線轉移視線⋯⋯我喺心中默念。

期間嗰個男仔一直以不緊不慢嘅速度喺我前面,我嘅目光不由自主咁望落佢對腳。

佢跑得幾有節奏,唔太快又唔太慢。佢嘅鞋底因為同地面接觸而一下一下咁發出「踏、踏、踏」嘅聲音。

望望下,我雙腳都不自覺咁跟著佢嘅速度而提高、落下、再提高、又落下。

我漸漸開始同佢同步。我發現,呢個跑步節奏真係幾舒服,冇之前跑得咁辛苦。

望住個男仔,我突然諗起練琴用到嘅拍子機。

我爭啲俾自己腦海中冒出嚟嘅念頭搞到笑咗出聲。

就係咁,我一直偷偷摸摸咁跟住個男仔跑咗好長嘅一段路。

我覺得自己嘅速度好似真係快咗,亦冇咁喘。

唔知佢知唔知道我一直跟住佢呢?望住前面呢個男仔嘅背影,我心入面好奇咁諗。

由於我哋距離都幾近,跑緊嘅時候,我不斷聽到面前呢個人嘅喘息聲。

唔係好重,但每一下都勉強令我捕捉得到。

我自己都喘緊。

空氣中我同佢嘅喘息聲互相呼應,隱隱有種交纏喺一齊嘅意味。

我面一紅。

我喺度諗緊咩呀⋯⋯

跟喺人哋後面已經夠奇怪喇,而家仲要喺度亂幻想。

我覺得自己勁變態。

我嘅呼吸同腳步因為呢一下分心而亂咗。好快,喺我未嚟得切反應嘅時候,我腳下一亂,身體竟然向前仆。

我諗呢啲就係所謂嘅樂極生悲。

我驚慌咁深吸一口氣,身體準備迎接堅硬嘅地面。

希望唔好係塊面落地⋯⋯我只可以喺心入面默默祈禱。

呢個時候,前面嘅背影注意到我嘅動靜,速度奇快咁擰咗過嚟。

然後佢啱啱好接住咗失平衡向前跌嘅我。

「小心!」

一剎那溫熱嘅氣息撲鼻而來。我嘅膊頭被對方穩穩扶住。

頓時,佢手心掂住嘅地方有股熾熱升起,隔住衣物傳向我嘅皮膚,激起觸電似嘅感覺。

但我冇辦法投入咁享受呢種感覺。

「我⋯我好似拗柴⋯⋯」

我反手捉住佢嘅手臂,面容扭曲。

媽呀,要學偶像劇情節,點解唔可以學得足啲唯美啲⋯⋯我喺內心咒罵。

腳踝嘅劇烈嘅刺痛不斷傳嚟,我眼眶中有淚水打轉。
一撳入嚟就有故睇
啱啦係要整親下先有下一步!
推啊 女主有啲痴女feel
一齊喘氣嗰part
流撚曬汗咁接觸 扑緊嘢就話姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞