短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
推推!
等緊樓豬update
今晚出
6.

我哋呢段關係又繼續維持咗一段時間。

今日係星期日。

「今日得唔得閒?」林景昊突然signal我。其實話突然都唔算突然,我哋差唔多個個星期都會出去。一開始,每次出去都係去開房。但熟咗之後,有時佢搵我係真係約我去玩。

「去邊先。」於是我養成咗事前問清楚佢嘅習慣,因為佢約我嘅目的決定咗我使唔使襯bra同底褲嘅顏色。

之前有次佢約我出去,我以為係出去玩,所以就求其著,點知佢帶咗我去開房......

我永遠唔會忘記嗰次佢望到我個鬆弛熊bra時,想笑又唔敢笑嘅表情。

我唔會俾呢啲事發生第二次。

「我屋企。」好,即係要襯啦。

今次係我第一次去林景昊屋企。

「你坐吖。」一入門口,佢就指我去客廳,佢自己就行入房換衫。「我哋一陣睇Netflix吖,你有咩想睇?」

我先唔信佢叫我過嚟係為咗睇Netflix,於是我直接無視佢問題,問佢:「可唔可以望吓你間房?」

「哦好呀」佢冇特別反應,但佢個表情就好似指控緊我太慾求不滿。

我扮睇唔到佢個表情,跟住佢行去佢房門口。其實我唔完全係因為太緊火先提出要睇佢間房,只係有啲好奇。

而佢間房同想像中差唔多,甚至更整潔。放眼望去,一張偏大嘅單人床貼住房間最裏面嘅牆壁。枕頭、床單同被笠都係同一set嘅深藍色,簡單整齊。床尾有一張書檯,貼住牆壁擺放。檯上面有部MacBook,亦有個筆筒,筆筒入面只有幾枝筆。

好普通嘅一間房,但我望到之後直接呆咗喺原地。

夢入面個男人間房exactly 就係咁嘅樣。就連床嘅顏色、筆筒擺放嘅位置都一模一樣。

「唔入嚟?」林景昊好快換好屋企衫,見我仲企喺房門口,好不解咁望咗我一眼。

我冇答佢,仔細打量佢身上著住嘅衫,同時腦海中不斷回憶返夢境中男人嘅打扮。

淺藍色長袖T恤、黑色長棉褲、黑色拖鞋……我由上而下咁掃視林景昊,個心跳得越嚟越重。

雖然我已經唔記得夢入面個男人嘅樣,但我依稀記得佢著嘅衫。根本同林景昊而家著緊嘅一模一樣!

如果只係著嘅衫一樣都算,問題係連間房都一模一樣……但我好肯定我從來未嚟過呢間房。

我開始起雞皮。雖然好荒謬,但而家發生嘅一切令我不得不作出一個假設:

林景昊就係我夢入面嘅男人。

我開始回想返我哋嘅第一次上床。嗰陣我隱隱覺得個場景有啲熟悉,但我冇深究。

而家諗返,我嗰陣覺得熟悉係因為我喺遇見林景昊之前已經夢見過同佢喺酒店嘅情況。而後來同佢約炮睇戲嗰日突如其來嘅「既視感」可能都係因為之前夢見過。

即係我發嘅春夢係預知夢?!

呢一刻我諗返起遇見林景昊之前嘅最後一個夢。

「不如我哋一齊啦好唔好。」

「你沖完涼就走啦。我之後應該都唔係咁得閒,你有需要嘅話可能要搵過第二個。」

佢嗰陣同我表白,而我拒絕咗佢。

如果我發嘅夢係真,係咪即係代表現實中嘅林景昊都會同我表白?

「喂,」我思考得入神,冇留意林景昊已經行咗出嚟。「你諗咩諗到面色咁難睇呀?」佢企喺我面前,關切咁望住我。

「冇,有啲肚餓啫。」我心神恍惚,求其搵咗個藉口敷衍佢。

「得,咁你坐低,」佢拉咗我出廳,然後㩒住我膊頭壓到我坐落張梳化度,「我去廚房煮個麵俾你。」

我望住佢行入廚房嘅背影,心緒不寧。

究竟林景昊有冇發過同我一樣嘅夢呢?佢知唔知道之後發生嘅事?
下一篇都打好 check埋出
7.

食完麵,林景昊竟然真係打開電視睇Netflix。我坐係佢懷內,而佢攬住我睇得好開心。

我全程心不在焉。

佢係咪真係會表白?係嘅話會係幾時?我放空目光,皺住眉頭苦苦思索。

林景昊察覺我嘅異常。

「做咩呀。」佢身體向前傾,微微低頭錫咗我塊面一啖,然後就維持住呢個姿勢望實我,視線一刻都冇離開過。

我冇辦法同佢解釋,因為我唔知佢究竟係咪同我一樣。

我唯有轉向佢,急切咁錫向佢嘴唇,毫無章法咁親吻,想藉此宣洩我內心嘅不安。

佢有一下反應唔切,但好快就反客為主,緊緊咁將我攬實喺佢懷內,肆意掠奪。

我哋kiss咗好耐先分開。

「入房?」佢輕喘住氣撫摸我個頭,喺我耳邊廝磨。

我輕輕點頭。

房間內,林景昊一邊親吻住我,一邊將我壓喺床上。纏綿又帶住熱氣嘅吻鋪天蓋地咁落下來,令我招架不住。我攬住佢,吃力咁回應。

呢一刻,腦中彷彿有「叮」一聲響起。

就係而家。

眼前嘅一切勾起我嘅熟悉感,同我發過嘅夢重疊。而家嘅場景正正就係夢中佢表白嘅場景。

一時間我竟然有少少呆滯,分唔清而家究竟係現實,定只係又一埸夢。

錫錫吓,佢停咗落嚟,將頭埋咗喺我頸部。

「不如我哋……」佢嘅聲音好似埋咗喺枕頭入面咁,模糊不清。但我已經聽到。

我嘅心不禁提起。

「都係冇嘢喇。」但佢只係講到一半就安靜咗落嚟,然後繼續錫我嘅其他部位。

同個夢唔同嘅?我第一個反應係困惑。

但好快我就冇辦法再思考咁多,因為佢已經強勢咁侵入我。

「呼…」完事後,林景昊喘住氣繼續壓喺我身上,戀戀不捨咁錫我個嘴。

佢真係單純當我炮友?

呢一刻我決定搏一鋪,無論係我會錯意定點都好,我都想喺呢一刻為我哋嘅關係作一個了斷 。

係好衝動,但我哋呢段時間嘅相處根本唔似單純嘅炮友。

我知道自己沉咗船,如果佢冇一樣嘅感覺,我哋就此完結。

唔好再拖喇。我同自己講。我冇辦法再抑壓住自己嘅真實感情,一邊同佢親暱相處,一邊要說服自己對方只係當我炮友,任由呢段關係錯落去。

「林景昊。」我深吸一口氣,避開佢嘅親吻。

「嗯?」佢有少少不滿,仍然意猶未盡咁一下下錫我塊面同頸。

「不如我哋一齊。」

佢嘅動作有一刻僵硬,然後我對上佢錯愕嘅眼神。

「你認真?」安靜咗一陣之後,佢開口。

「係。」終於講到出口。我鬆一口氣,有種解脫嘅快感。

然後我望住佢,默默等待最後審判。

漫長嘅靜默過後,佢終於開口。

「好呀。」佢含笑望住我,眼睛內閃爍住點點星光。

趁住我仲處於呆滯,又錫咗我個嘴一下。「唔准反悔。」
聽日出最後一篇(男主視角)
Push
我估男主角夢中見過鬆弛熊bra
推推推!!
Pushhhhh
臨瞓推一推
琴晚半夜發夢夢見一個好正嘅情節,主角好似係其他人嚟。之後我迷迷糊糊醒咗,仲喺度諗好彩係夢,咁我就可以將佢寫成一個故,直接照搬啲情節落去就得,然後諗住起身記低個內容。但我又太懶,所以放棄咗,淨係用腦記住一個keyword嚟提自己。

果然,今朝起身我連個keyword係咩都唔記得
個keyword 好似係唔知咩魚但我真係完全醒唔起
希望今晚再發多次夢呢種好似失憶嘅感覺好難受
留名
好期待男主視角
男主應該都發過同一個夢 所以唔敢表白
攬埋一舊睇片真係好sweet
明呀點解成日瞓覺都要諗到新嘢
意志永遠都會輸俾瞓覺
7.

「你叫張樂妍?」酒店床上,面前嘅女仔好驚嚇咁望住我。

「你點知㗎?」望住佢驚慌嘅樣,我竟然有啲想伸手搣佢塊面。

「你琴晚自己講嘅。」我語氣平淡。

「哦……」佢搲咗搲頭,好似唔記得咗有件咁嘅事。

佢梗係唔記得啦,因為我呃咗佢。

佢根本冇講過自己個名俾我聽。亦因為咁,我嘅猜測得以證實。

本來我都覺得自己嘅諗法太荒誕,純粹想試吓。但呢個女仔嘅反應話俾我知,我之前發嘅夢並唔係單純春夢。

我夢入面嘅人——張樂妍,確實存在喺現實。

其實由喺酒吧廁所門口見到佢嗰刻,我已經好確定呢個女仔就係張樂妍,如果唔係我都唔會咁隨便同一個陌生人去酒店。

我有認真諗過要唔要當呢晚係普通嘅One night stand就算,但最後都係順從自己嘅感覺,同佢交換咗contact。

我知道自己係希望同張樂妍繼續來往嘅,雖然夢入面嘅佢根本對我嘅表白唔上心。

但老實講,我並唔認為自己真係會好似夢入面一樣對一個女仔咁著迷,仲對佢表白希望轉正。

邊有咁多炮友變情侶吖。

之後嘅日子,我哋都係相約喺床上。

呢段時間,越同佢相處,我就越理解夢入面嘅自己點解會心動。

張樂妍的確係一個好有魅力嘅女仔,佢好直接,亦好清楚自己想要啲咩,唔會委屈自己。

我甚至有少少懷疑,如果我呢一刻突然間同佢講想斷咗呢段關係,佢會乾脆俐落咁著衫走人,由得我自己一個繼續瞓喺呢張酒店床上,再順手block埋我。

諗到呢度,我脫口而出。

「去唔去睇戲。」我一講出口就已經後悔。

「咁有閒情逸致?」佢望住我,我盡力掩飾自己嘅慌亂。

其實我都唔知自己點解要約佢,我一直都認為炮友一定要認清自己身份,除咗肉體交流外唔應該有其他接觸,如果唔係是但一方沉咗船都會令段關係變得好複雜。

但話已經講咗出口,再收返又好刻意。

又或者係我唔想收返。

同我擔心嘅一樣,自從呢日起,我哋嘅關係有種微妙嘅變化,唔再係一對只有肉慾嘅炮友。

我嘅擔憂應驗咗,但我竟然冇感到困擾。

我諗咁樣先至係最令人擔心。

同張樂妍相處嘅日子入面,我有無數次機會可以向佢提出中斷關係,或者變返之前咁,唔做上床以外嘅嘢。

但我冇咁樣做到。

我知道我出咗問題,但我一直袖手旁觀,任由自己沉淪落去。唔單止咁,我仲變本加厲,帶埋佢嚟我屋企。

我淨係想同張樂妍身處同一個空間,做最平常嘅事,唔帶住任何肉慾。事已至此,我不得不承認自己係唔滿足於炮友嘅關係。

我鍾意咗張樂妍。

不過佢好似同我諗嘅嘢唔同,我喺梳化攬住佢睇Netflix,但佢只想直入主題,好急切咁錫我。我唯有順住去,帶佢入房,怕俾佢發現我嘅私心。

但最終都係出事。

一時忘情,我爭啲講咗同夢入面一模一樣嘅表白說話。

但諗到夢入面佢嘅反應,我又僵硬咁停住。

我唯有將張樂妍嘅視線轉移,以情慾掩飾自己嘅私慾。

唔需要急於一時,以後仲有好長嘅日子,會有好多機會。我同自己講。

我唔會放開你。呢一刻,望住張樂妍被慾望染上粉紅嘅臉龐,我暗自下定決心。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞