短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
平安夜快樂!To冇街出嘅大家
喂而家即係點
表白!扑野!
寫緊呢個故嘅最後一章,希望12點前出到
Lm
4.

冇人出聲,巴士引擎運作嘅「轟隆轟隆」聲喺呢個時候變得異常響亮。我最怕就係咁尷尬嘅沉默,連呼吸都要好小心,唔可以太重。

但始終要有人打破沉默,如果唔係我哋就真係會咁樣坐到總站。

「你喺邊度落?」我都未諗到要講乜,對方就開口。

我第一次聽到佢把聲,竟然同我想像嘅一樣,低沉溫柔但又保留住幾分爽朗。

我擰轉頭望佢,唔小心撞上佢嘅眼神。佢好專注咁望緊我,清澈嘅眼晴帶着些少笑意。

我覺得自己hang咗機。

你唔好再咁望住我喇,我真係會撲上嚟㗎!

但為咗保全自己嘅顏面,我強忍住內心嘅獸慾,艱難咁開口:

「吓?」

然後我就知道我呢一刻個樣一定蠢到仆街,因為佢開始喺度笑。

頂,我其實知道佢問乜,但望住佢對眼,我真係緊張到唔識講嘢。

「我問你喺邊個站落車呀,我已經陪你坐過咗好多個站喇。」佢又笑。可唔可以咪再勾引我……

等等先,咩叫「陪你坐過咗好多個站」???

我唔係有心表現得咁蠢,但我而家個腦入面好似打晒kick咁,令我完全理解唔到佢講嘅嘢,唯有呆滯咁望住佢。

「你總站落?」佢換咗個問法。我搖頭。

「咁你住邊?」佢又問。

「XX站……」我哋架巴士已經過咗呢個站好耐,所以我講出嚟都有啲唔好意思。

果然佢聽完之後就一臉意味深長咁望住我。

好羞恥呀。

呢個時候,下個站到咗。

「行啦。」佢冇再多講,直接拉住我落車。

夜晚嘅溫度低過日頭好多,我一落車就感受到一陣涼意。但意識到隔離呢個人嘅身份,一股熱氣又悄悄染上臉頰。

我哋兩個並肩而行,真係希望呢段時間過得慢啲。

「你本身諗住等我落咗車先落?」一邊行,佢又延續頭先嘅話題,仲問得好直接。我點頭,事到如今,否認都冇意思。

「你真係好痴漢,」佢嘅反應竟然係笑。「但你真係好冇膽。」

我好疑惑咁望住佢,唔明佢咩意思。

「其實我本身係揸車返工同放工。只係前排架車拎咗去整,我先搭巴士。」佢開始解釋。「不過嗰日聽到你個錄音之後覺得你又幾搞笑幾可愛,所以之後就算整返好架車我都keep住搭巴士,諗住某一日你會嚟問我攞contact。」佢望咗我一眼,好似嘲笑緊我嘅有賊心冇賊膽。

雖然佢笑緊我,但我個心臟都係噗噗噗噗咁跳得超快,唔通我唔係單戀?!

早知係咁我就應該一早撲上去!

「今日放工撞到你係意料之外嘅,我唔落車都係諗住等你,點知你都係咁冇用。」佢睄咗我一眼,「等你主動都係靠唔住㗎喇。」佢語氣帶點嫌棄,但我又從中聞到一點甜蜜嘅味道。

「我唔知吖嘛……」哎呀好怕醜><

我成個人都沉浸喺好似中獎嘅興奮當中。本身以為自己只可以繼續喺遠處偷望,點知佢一直等緊我行前。

未等我開心完,佢又開口。

「互相偷望嘅遊戲大家都玩夠喇,我覺得我哋係時候正式認識一下。」佢語氣突然變得嚴肅,但我有少少想笑。

好可愛呀。

然後佢停下腳步,我又跟著佢停,好彩條街冇乜人。

「我叫陳愷豐,你叫咩名?」佢認真咁凝視住我,等待我嘅回應。

原來佢唔係馮唔係鋒唔係風,係豐。

「我叫孫泳如!」我笑住直視佢。
25號喇,聖誕節快樂
臨瞓一推
好睇,樓主聖誕快樂
聖誕快樂
祝樓豬都咁sweet
上得gay登多 以為兩個都係男人
Btw好似由頭到尾都冇話過另一個係女
屌 女人嚟
完得好突然但又好sweet
《呢排成日發春夢,每次都夢見同一個男人》

1.

深夜,我緩緩由沉睡中醒過嚟。眼前嘅漆黑被打破,映入眼簾嘅係身上嘅男人。

陌生嘅酒店房間內,暖黃嘅燈光被調較得昏暗,但又未至於完全睇唔到嘢。男人嘅輪廓模糊,唯一清晰嘅係佢染上慾望嘅雙眼。

我從佢眸中見到自己嘅倒影。佢嘅視線鎖定住我,我無處可逃。

我唔知佢係邊個,但身下一陣陣快感傳嚟,令我無法思考,只可以反手捉緊身下嘅床單,仰頭喘息。

陌生男人俯下身,輕輕吮咬住我嘅頸側。

我倒抽一口氣,喺自己張床上驚醒。

環顧四周,深夜嘅房間好寧靜,整個空間都被蒙上一層晦暗嘅色彩。我只聽到自己嘅喘氣聲,後背、額角亦有薄汗。

除此之外,房間內一切如常。

我嘆一口氣,又迷迷糊糊咁瞓着返。

第二日,我將前一晚嘅夢同我best friend講。呢啲事我只敢同佢分享。

「都叫你快啲搵男朋友㗎啦,就係因為你A0太飢渴先會成日發埋啲咁嘅夢。」因為我呢排已經發過唔止一次春夢,所以佢覺得係我日有所思夜有所夢。

我都諗唔到自己會渴望男人渴望到成日發夢。

「其實你都係時候識吓人喇,聖誕節join我哋啦!唔好又匿喺屋企做毒撚。」我best friend呢個時候又再開口,睇嚟佢真係好驚我慾求不滿冇地方發洩。明明我之前已經推咗佢一次,而家佢又慫恿我join佢。

其實我唔join係有原因,因為佢聖誕節約嘅係一班我唔識嘅人,聽講係friend搭friend再搭friend咁約出嚟。但由於我真係唔太擅於同陌生人打交道,所以佢第一次叫我join嘅時候我就拒絕咗。

但而家聽完佢講,我真係開始懷疑自己係咪太毒太過飢渴,所以呢排先發埋咁多春夢。

可能真係臨近聖誕,個人特別空虛寂寞掛。

「好啦。」我最後都係屈服。

識多啲人都冇壞嘅。我唯有咁樣同自己講。

「Good!!! Ada佢哋仲話搵咗啲靚仔過嚟呀!到時你慢慢揀吓有邊個啱心水啦!」我哋究竟係出去玩定係叫鴨……

我best friend下一秒就加咗我入一個group。我望一望個group名:Christmas鴨仔團

應該就係聖誕節一齊玩嗰班人喇。我㩒入去group info,原來計埋我已經有11個人喺度。

「新加嗰個係我個女仔friend嚟~」我best friend喺group 打咗句。

「hello我係Emma」既然佢提到我,我唯有自我介紹下。大家都幾熱情覆返我,應該都social開。

然後我私底下又再搵我best friend:「點解咁多人嘅?!」

我以為到時只會有幾個人喺度,冇諗過有咁多人,早知就唔應承啦。

「係呀,個個都會搵一兩個friend join」佢答,隔幾秒又加咗句:「唔緊要啦人多熱鬧啲吖嘛🤩」

「你鍾意多仔咋掛。」我冇佢咁好氣。

當晚,我又發咗個夢。

今次嘅場景唔再係酒店,而係一間屬於某個人嘅房。我瞓咗喺張床度,身上依然壓住一個男人。我感覺佢同我之前夢見嘅係同一個人嚟。

夢入面嘅男人好熱烈咁錫落嚟,我亦下意識咁回應佢。

錫錫吓佢將頭埋喺我頸邊,聲音模糊不清:「不如我哋一齊啦好唔好。」我個心一跳,竟然有啲心動,下意識想開口答佢「好」。

但我控制唔到自己開口,夢中嘅我只係唔在乎咁笑咗笑,然後攬住佢嚟錫,堵住佢所有話語。

對視嘅時候,我見到個男人嘅眼神明顯帶住濃濃嘅失望,隨後佢就用力合埋眼,好似發洩咁狠狠啃咬我嘅嘴唇。

到佢再擘大眼,眼中就充滿慾望,好似想將我成個人吞落肚咁。

我眼前一黑。

再有意識時,我仍然喺夢入面。我自己一個瞓喺床,男人已經從我身上離開,企咗喺床邊。

「你沖完涼就走啦。我之後應該都唔係咁得閒,你有需要嘅話可能要搵過第二個。」佢語氣淡漠。我望住佢,但佢低垂住眼,我睇唔透佢嘅情緒。

然後我又一次驚醒。

今次,我成晚望住塊天花板,過咗好耐都瞓唔返。
Pish
臨瞓再推
Push
2.

其實真係好奇怪,明明個男人望落會係我鐘意嗰type,點解夢入面嘅我會捨得拒絕佢呢?一醒返,我就為自己夢中嘅行為感到懊惱。

之後嘅日子,我冇再夢見佢。

好快,我終於迎來聖誕節呢一日。

其實活動冇乜新意,只係落bar,但我好耐都冇同咁多人約出去玩,所以都有期待嘅,前一日已經諗定要着乜。

去到間bar,我發現約出嚟呢堆人嘅樣都唔差。可能今晚真係食…識到個ok嘅都未定。

齊人之後,有人提議打亂嚟坐,唔好痴住自己熟嘅friend,所以我同其中一個男仔坐埋一齊,同我個best friend分開。

大家一齊玩咗陣酒game之後,有啲人話要去廁所,於是淨低嘅人開始蠢蠢欲動,會撩吓隔離啲人吹水。

隔離個男仔都開始撩我講嘢,我見齋坐又冇乜嘢做,就回應下佢。不過同佢傾咗幾句都冇乜feel,我已經諗住擰轉面join其他人。

但佢繼續講。

「...係呢咁你一陣完咗有冇嘢做?我哋兩個去食宵夜?」

我即刻話老豆老母要我早返屋企(其實我自己住)。

點知佢仲繼續chur。

「咪玩啦咁大個仲要理屋企人?難得聖誕節,梗係玩夜啲啦。」我唔知點答,淨係尷尬笑。

好彩去廁所啲人陸陸續續返咗嚟,大家又起哄話要繼續玩,佢就冇繼續話題。

我趁機signal我best friend:點算隔離條仔係咁chur我一陣同佢食宵夜⋯⋯

但呢個時候我不遠處嘅best friend同佢隔離嘅男仔傾得火熱,完全冇睇電話。

我唯有收返埋電話。

其實我真係好唔擅長玩酒game,之後玩咗幾round我已經幾杯酒落肚。玩到後來大家都知我玩得廢,仲開始針對我。

玩得越渣越飲得多,飲得越多玩得越渣。我已經開始頂唔順。

然後又到咗佢哋去廁所嘅時候。個男仔又擰過嚟同我講嘢,今次隻手仲開始搭我膊頭。

但我已經唔想再應付佢,咁啱飲得太多酒有啲急尿,就借尿偱。

我望一望我best friend,佢都算清醒,而且在場都有佢識嘅人。於是我帶埋我個袋出去。

還掂我哋嗰檯喺最入面,佢哋都唔會留意我去咗邊。

我唔想再浪費時間喺度喇。

去完個廁所,我開始有少少頭暈。我一邊搖搖晃晃咁行出廁所,一邊低頭打字同我best friend講我要走。

跟著就唔小心撞到由隔離男廁行出嚟嘅人。

我未反應得切,對方已經講咗句「Sorry」。佢把聲好熟,於是我抬頭望佢,但佢身後天花板有盞燈,燈光刺痛我對眼,我唯有瞇住眼望佢,但我望唔清佢個樣。

可能因為我望得太唔含蓄,佢好似呆咗呆。

雖然望唔到對方個樣,但望住佢,我有一股越嚟越強嘅熟悉感。

我就咁樣一直望住面前呢個男人,喺度諗佢係邊個,唔知點解佢又唔避開。

皺住眉頭諗咗陣,我終於知道佢係邊個。

佢就係夢入面個男人。

即係……

我而家發緊夢!

得到呢個結論,我開始興奮,因為我已經好耐冇「見」過佢。

我望一望周圍,雖然間bar好多人,但一諗到呢個只係夢,我就決定直接無視呢啲人,隨心所欲。

於是我用力攬住佢條頸,令佢不得不彎腰。

然後錫咗上去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞