短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
真嘢唔好拎出嚟講
好sweet 但係好似完得急左啲
live糖尿病
故嚟嘅啫
現實拍拖要諗定分手點算
Sor撳錯不推文
好sweet啊,好好睇
認同上面睇完好想拍拖嗰個留言
A0更加想好似個故入面咁搵個仔仔瘋狂做愛我已經自動ff個男主角做我鐘意嗰隻黑黑實實大隻仔type
????咪咁飢渴啦呢度不是成人台
好期待下一個呀
樓主快啲寫好
聽日先更
sweet到傻
車上面不斷傻笑春笑
第一次慶幸自己戴緊口罩
小心俾人當癲婆
甜到嗌咗出嚟
甜到 …
瞓一覺更覺空虛
然後再追再空虛
好撚好睇
1.

「我失戀呀」落咗堂,我第一時間打開tg搵我個網友訴苦。

「唔好話俾我聽你咁蠢走咗去表白。。。」佢好快回覆,字裏行間都係滿滿嘅嫌棄。

「唔係……」我一邊單手打字一邊執嘢,強忍住鼻酸,唔想喺大庭廣眾之下喊出嚟。

「咁做咩事先」其實雖然呢個網友成日話我蠢,但至少佢都肯關心我聽我呻。

正正係因為咁,我哋先會成為網友。

一開始相識係源於我喺感情台出嘅連登post。

嗰陣我啱啱鍾意咗我男神,但無奈我根本冇機會接觸佢。苦惱之下,我喺感情台開咗個叫春post。

「鍾意咗個同學,點先可以接近佢呀?!」

不出所料,個post好快就沉底。

過咗一陣,終於有一個回覆。我滿心期待咁㩒入去。

「樓主gpa得2.9好心就俾心機讀好啲書先諗溝仔啦

佢應該起咗我底,見到我以前開嘅post。

我好嬲,但我諗唔到點覆佢寸返佢。

因為我嗰個唔係假膠post,我上個sem gpa真係得2.9⋯⋯

最後我唯有憤怒咁留低一個負評。

但隔咗一陣,嗰個人又再comment。

「你個同學讀書叻唔叻㗎,會唔會去圖書館?係嘅咪去撞下佢先囉。如果你哋讀同一科仲可以借啲意問下佢嘢攞contact。」

係喎!

我男神的確成績幾好,可能呢個人講嘅嘢真係有用都未定。

於是我按佢嘅指示做,自己再改咗少少方法,最後真係成功攞到男神ig。

當晚我即刻開返我個連登post出嚟,覆返嗰個人comment。

「多謝你呀 我真係成功攞到我男神ig呀」雖然一開始佢寸我,但結果佢真係幫到我。

「加油樓主」佢回覆。

望住佢嘅回覆,我猶豫咗一陣,然後動手打字。

「我哋可唔可以交換tg呀 我仲有好多嘢想問你」雖然有啲厚面皮,但我覺得我真係好需要佢幫助。

我份人本身就比較蠢同細膽,唔係有佢嘅提議,我根本諗唔到點做好。

隔咗一陣佢都未覆,我有啲心急,又留多咗個comment。

「我唔係呃錢嗰啲人嚟㗎」驚佢唔信,我仲遮名upload咗張學生證。

今次佢好快覆我。

「你係咪痴線㗎,喺連登upload自己嘢」隔咗一陣,佢又再覆多個comment。

「thejbk222 你加我」

加咗tg之後,佢陸陸續續俾咗唔同意見我,教我點接近男神。

「嗱,既然攞到ig,咁就要好好利用喇。勤力啲出story,出得有趣啲吸引啲,引佢覆先啦。」佢講得頭頭是道。

我照佢咁講嘅去做。

男神之後的確有覆我story,但每次都係reply笑喊。

咁點傾落去呀?!

我走去問呢個網友。

「睇你個款,會唔會係你啲story太白卡,人哋唔知可以覆咩好。。。」不得不承認,又真係俾佢講中咗。

「白卡story唔好笑咩?」我虛心求教。

「好笑,但人哋只會當你諧星,唔會俾你吸引到。」佢好直接。

「咁點算呀😭😭」

「冇事嘅,我自己係咁諗啫,可能你男神bad taste呢。」

我完全唔覺得有被安慰到。

又過咗一段時間,我同男神仍然零進展。但我同呢個網友就慢慢變熟咗,我哋嘅交流亦唔再限於感情問題諮詢。

仲包括埋學業問題諮詢。

因為佢之前無意中透露咗佢讀嘅科,同我讀嘅一樣!

於是我又開始煩住佢。

「求下你教我啦,我唔想再gpa 2.9喇……」隔咗個mon,厚住面皮死纏爛打對我嚟講真係易如反掌。

「咁你下次攞2.8咪得囉。」

「……」

不過佢份人都係口硬心軟,最後佢都係有同我溫書,又send佢自製嘅notes俾我。

臨exam前一晚,我哋call住咁溫書。

佢把聲好好聽,但呢一刻嘅我心入面只有第二日嘅exam。

「你今次再過唔到3嘅話,唔好同人講係我教你。」佢最後講嘅呢句說話,語氣隱隱有啲咬牙切齒嘅味道。

搞到我真係驚會辜負咗佢。

最後我GPA 3.3!

我當時即刻同佢報喜。

「原來你都唔係完全冇得救嘅。」雖然仲係好寸,但我冇放喺心上。

如果唔係佢,我呢個sem真係會慘不忍睹⋯⋯

之後我有提出請佢食飯多謝佢,但都俾佢拒絕咗。

「唔使啦,你下次唔好退步就係對我最大嘅回報。」

佢真係好好人,所以我先會連失戀都第一個搵佢。

「我聽到我男神同其他人講佢有鍾意嘅人……」執好袋,我情緒低落咁覆咗網友幾隻字就收埋電話行出課室,準備搭車返屋企。
呢一篇故應該會快啲完

應該
屌 冇copy到標題
故名:《我網友原來就係我現實中嘅暗戀對象》
唔好等喇 入嚟啦
隔咗一排之後睇自己之前啲故會睇到淫笑是正常的嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞