短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
推!好好睇一次過睇晒
10點出唔到 再夜啲
慢慢來
入到黎無文
12點
1點前今次真係有
樓主加油
加油
仲有兩分鐘
好大壓力
我check緊
Arrrrrrrrrrrrr
瘋狂F5了
6.

計劃進行得比想像中順利。 可能因為知道陸子毅同周汝程「感情唔好」,酒店女員工對陸子毅特別熱情。

短短兩日,佢哋已經約好單­獨一齊去玩。

早前經過周汝程同陸子毅嘅調查,佢哋知道咗個女員工嘅名叫胡彩欣,而且佢真係田園酒店嘅員工嚟。

喺胡彩欣嘅主動同陸子毅嘅迎合下,佢哋兩個打得火熱。

相比之下,周汝程就清閒得多,只需要扮演一個脾氣暴躁又大洗嘅妻子。

不過,佢都唔打算老奉靠哂陸子毅。

好似今日咁,陸子毅同胡彩欣出咗去,周汝程就喺酒店周圍走,向酒店其他員工打探消息。

多得佢嘅有錢女人設,啲員工都好願意同佢吹水。

而喺周汝程忙住周圍收風嘅時候,陸子毅同胡彩欣喺L市嘅主題樂園玩緊。

其實度度嘅主題樂園都差唔多,不過陸子毅仍然主動提出想過嚟玩。

陸子毅同胡彩欣就好似真正嘅情­侶一樣咁喺樂園度過咗一整日。

「呀!」一聲驚呼,胡彩欣唔小心俾地下kick咗kick。佢即刻捉住陸子毅嘅手臂,對方亦穩穩咁扶住佢。

「冇事吖嘛? 」陸子毅好紳士咁問。

胡彩欣含羞帶怯咁搖頭,慌忙鬆手,臉上一絲紅暈浮現,惹人憐惜。

陸子毅點點頭,然後繼續行。

佢突然諗起周汝程。

如果係佢kick親,呢一刻佢應該係吱吱喳喳咁猛咒罵個地下。

陸子毅嘴角不自覺咁浮現一絲笑容。

返到酒店門口,胡彩欣即刻同陸子毅分開行。

但行咗幾步,佢又突然回頭,對陸子毅露出個俏皮嘅笑容。

「唔好話俾人知!」呢個年輕貌美嘅女子做咗個口型。

陸子毅回應咗一個羞澀嘅笑。

一返到房,陸子毅涼都未沖就攤喺床。

「好攰呀……」

周汝程喺浴室抹住頭髮咁行出嚟,臉上敷咗塊面膜。

「偷完情返嚟喇?」佢行去陸子毅隔離嗰張床坐低。

陸子毅坐起身,同佢分享今日嘅事。

「你知唔知我今日爭啲要出賣色相呀,條女扮kick親一嘢撲咗埋嚟⋯⋯」諗起今日嘅事,陸子毅心有餘悸。

但周汝程笑得好開心,完全唔可憐佢。

「你仲笑?唉,本身聽你之前講話想去主題樂園,今日仲特登去探路,諗住之後帶你去,而家都係算啦。」陸子毅聳一聳肩。

「我要去!」聽到佢咁講,周汝程即刻收起幸災樂禍嘅表情。

陸子毅其實都只係講笑,唔會真係唔帶佢去。

不過喺去玩之前,佢哋要傾咗正經嘢先。

「今日同佢出去嘅時候,佢成日借啲意問我個人嘢,又打聽你嘅事。」陸子毅講。

「咁應該真係開始對你有興趣喇。」周汝程思考。

「所以下一步⋯⋯」陸子毅有啲猶豫。本身佢哋認為胡彩欣最後會透過勒索嘅方式搶一筆大金額,所以佢哋之後嘅計劃係加快進度,表現得好迷戀胡彩欣,同佢確立關係,等佢快啲進行勒索嘅最後一步,咁佢哋就可以偷偷錄低證據,迅速破案。

呢個plan係得到雙方共識嘅,但呢一刻,陸子毅又有少少猶豫。佢都講唔清自己猶豫啲咩,不過佢都知呢個係最好嘅方法。

「唔使急住嘅,你哋進度比想像中快,你而家對佢嚟講係一條肥美食硬嘅水魚,所以至少喺搞掂你之前,佢一定唔會走。」周汝程講。

陸子毅莫名奇妙咁鬆一口氣。

雖然佢理智上知道,而家係越快破案越好,咁佢就可以分到錢,又唔使俾周汝程威脅住陪佢查案。
救命,個感覺好似考試臨夠鐘交卷咁
成班人喺到等你

一下咁又睇完 樓主聽晚加油
live
Goodnight 大家,聽日見

隻蛋幾靚
好肚餓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞